Amerikanci se ne šale: Sankcije će biti proširene svima koji su protiv BiH

Amerikanci se ne šale: Sankcije će biti proširene svima koji su protiv BiH

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto sastao se u Washingtonu s Alexanderom Kasanofom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a za zapadni Balkan.

Na sastanku, održanom u prostorijama State Departmenta, razgovaralo se o ključnim pitanjima koja se tiču evropskih i evroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine, kao i o izazovima s kojima se zemlja suočava na tom putu

Reformski procesi u Bosni i Hercegovini moraju teći bez ometanja, jer od njih zavise integracije u Evropsku uniju i NATO, koje su ključne za stabilnost i sigurnost, ne samo Bosne i Hercegovine, već i cijelog regiona. Ovi zaključci doneseni su na sastanku između Edina Forte, ministra komunikacija i prometa BiH, i Alexandera Kasanofa, zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a za zapadni Balkan, u State Departmentu.

Forto je naglasio da je integracija u Evropsku uniju i NATO strateški interes Bosne i Hercegovine. Kasanof je, s druge strane, upozorio da napadi na Dejtonski sporazum i Bosnu i Hercegovinu neće ostati bez odgovora. Sjedinjene Američke Države planiraju upotrijebiti sve raspoložive instrumente, uključujući proširenje sankcija protiv onih koji rade protiv institucija BiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

rentacarZenica