UŽAS | Skoro tri godine roditelji malene Džene Gadžun čekaju pravdu

UŽAS | Skoro tri godine roditelji malene Džene Gadžun čekaju pravdu

Djevojčica Džena Gadžun je u novembru 2021. godine operisana u privatnoj klinici “Bejtović” u Sarajevu. Tokom operacije došlo je do komplikacija, i ona je 14. novembra 2021. godine preminula na KCUS-u.

U ovom predmetu optuženi su ljekari Suad Rožajac, Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović. Benjamin Bejtović, vlasnik privatne klinike u kojoj je obavljena operacija, nije optužen.

Roditelji malene djevojčice objavili su potresan Facebook status u kojem i dalje traže snagu za pravdu koju čekaju svakog dana. Njihove malene više nema a suđenje ide jako sporo – piše Crna-Hronika.

“Uskoro nastaje treća godina od kako nisi sa nama, kroz ove 3 godine bilo je toliko teških trenutaka,suza boli noći i noći ne prespavanih. ..trenuci kada gledamo samo tvoje uspomene ,pričamo o tebi…

Kada nam kažu dobro se držite, jaki ste a u nama se samo prevrće nešto ,trudimo se da svoju bol sklonimo od svih jer naše kukanje tebe ne može vratiti, svaki put kada se sjetimo onog dana i trenutaka kada smo te izgubili otvori novu ranu, sama pomisao da si pokrivena crnom zemljom i da te više ne možemo dodirnuti, poljubiti postaje nepodnošljiva…

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE