EKSKLUZIVNA ISPOVIJEST

Pašalić iz bjekstva za 072info: Imam snimak, oni koji daju izjave će krivično odgovarati! 

Pašalić iz bjekstva za 072info: Imam snimak, oni koji daju izjave će krivično odgovarati! 

Nakon što je portal “072info” jutros prvi obznanio priču da je zenički bokser Belmin Pašalić, po navodima svjedoka, pretukao svog prijatelja Saudina Ahmetspahića koji se trenutno nalazi u komi, ali i da je za njim raspisana potraga, kontaktirao nas je Pašalić iz bjekstva.

U ekskluzivnoj ispovijesti, Pašalić ističe kako nema problem da mediji pišu o ovom slučaju, ali da traži istinu. 

-Neka se objavljuje nemam ništa protiv, ali nemojte da se šire dezinformacije, neka se objavi kako jeste. Imam kompletan videozapis da to uopće nije istina šta se objavljuje, a oni koji daju kojekakve izjave će krivično odgovarati. 

Ovo što pišu nije istina, kao ni navodi nekog svjedoka. To je nigdje veze. Ne smeta mi što takvim neistinitim pisanjima sramote mene, ali ne dozvoljavam da sramote moju porodicu – govori Pašalić u razgovoru za “072info”.

Na naš upit, a s obzirom na storije koje je objavljivao na društvenim mrežama, da li je tačno da je u Belgiji, Pašalić nam kaže:

-Nije bitno gdje sam, uglavnom, trebam se predati s advokatom. Imam kompletan videosnimak koji ću objaviti, nakon kojeg će se svi postidjeti, ali i odgovarati oni koji su davali dezinformacije. To je moj drug sa kojim sam provodio vrijeme od 0 do 24 – zaključio je Pašalić za “072info”.

Pašalić objavio story da je u Belgiji

Podsjetimo, kako je “072info” jutros obznanio, zenička policija istražuje sve okolnosti tučnjave koja se prošle sedmice dogodila ispred nargila bara i autopraonice H-M, koja se nalazi na putu prema Lukovom polju, u kojoj je teške povrede zadobio Saudin Ahmetspahić, inače Pašalićev prijatelj.

Naime, njega je, nezvanično i prema navodima svjedoka, pretukao Pašalić, odranije poznat policiji koji je nedavno izašao sa izdržavanja zatvorske kazne, međutim, cijela stvar se pokušala zataškati.

-Tu noć bila je muzika uživo u nargila baru. Ahmetspahića je udario B.P., inače njegov prijatelj, da bi potom pao i udario glavom o tlo. Prisutni su kontaktirali policiju, tačnije PS Crkvice, međutim, Pašalić. im je zaprijetio da niko ne smije zvati ni policiju ni hitnu, nakon čega su prisutni ponovo kontaktirali policiju i kazali da je stvar riješena – priča svjedok događaja za “072info”.

Potom su pretučenog Ahmetspahića stavili u automobil, a zatim odvukli kući kako bi se cijela stvar pokušala zataškati.

-Sutradan je Ahmetspahić ustao i otišao u prodavnicu, da bi se samo srušio na kasi. Imao je izljev krvi u mozak. Hitno je prevezen u bolnicu, gdje je danima u komi. Za to vrijeme policija je dobila saznanja o ovom događaju, naknadno obavila uviđaj, ali i pronašla krv na licu mjesta – dodaje izvor za “072info”.

Prikupljajući podatke od svjedoka događaja, policija je došla do saznanja da je Ahmetspahića pretukao Pašalić koji je prethodno navodno policiji izjavio da ne zna ništa o navedenom događaju, da bi potom bio pozvan u policiju radi davanja izjave.

Osumnjičeni Pašalić (desno) bio prijatelj sa pretučenim Ahmetspahićem (lijevo)

-Međutim, dok je čekao da uđe dati izjavu inspektorima, on se praktično išetao iz prostorija MUP-a ZDK, zbog čega policija traga za njim – tvrdi izvor za portal “072info”.

Po okončanju istrage koju provodi MUP ZDK, bit će poznate sve zvanične okolnosti ovog događaja.

Samir Valentić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), potvrdio je za “072info” kako im je prijavljen ovaj događaj. 

-Postoji prijavljen događaj da je pretučen S.T., koji se nalazi u Kantonalnoj bolnici Zenica, i kako smo obaviješteni zadobio je teške tjelesne povrede, životno ugrožavajuće. Policija je o ovom događaju obaviještena u subotu, 19. oktobra, kada je lice palo u komu i kada je konstatovano da ima životno ugrožavajuće povrede nastale u tuči. Tada smo zvanično od strane ljekara obaviješteni o povredama koje je lice zadobilo najvjerovatnije u tuči. Istragom je utvrđeno da se događaj desio 16. na 17.10. oko ponoći u ugostiteljskom objektu H-M. 

Za osumnjičenim licem B.P. je raspisana potraga i trenutno nije dostupan policijskom organu te se za njim intenzivirano traga. Provjeravaju se informacije o navodima da je lice pobjeglo iz prostorija MUP-a ZDK – kaže Valentić za “072info”.

Izvor: 072info | Strogo zabranjeno preuzimanje kompletnog sadržaja članka | Dozvoljeno preuzimanje dijela sadržaja članka uz linkanje na izvorni članak!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

rentacarZenica