NAŠA TEMA

Ko je odbjegli Zeničanin Belmin Pašalić, osumnjičen za brutalno premlaćivanje prijatelja?

Ko je odbjegli Zeničanin Belmin Pašalić, osumnjičen za brutalno premlaćivanje prijatelja?

Belmin Pašalić, koji je trenutno u bjekstvu, poznat je zeničkoj javnosti kao osoba s bogatom kriminalnom prošlošću. Osumnjičen je za brutalno premlaćivanje prijatelja Saudina Ahmetspahića, koji se nakon napada nalazi u komi, što je izazvalo šok i zabrinutost u cijeloj zajednici.

Pašalić je prvi put završio iza rešetaka kada je odslužio ujedinjenu kaznu zatvora od 2 godine i 9 mjeseci. Ta kazna obuhvatala je nasilničko ponašanje, dva slučaja nanošenja teških tjelesnih povreda za koja je dobio po godinu zatvora, te dodatnih 9 mjeseci zbog nanošenja lakših tjelesnih povreda. Ovu kaznu odslužio je 2021. godine.

Međutim, to nije bio kraj njegovih sukoba sa zakonom. Drugi put je završio u zatvoru na dvije godine zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, a dodatno je dobio još tri mjeseca kazne zbog prijetnji čuvaru dok je bio u pritvoru. Nedavno je izašao iz zeničkog zatvora.

Osim problema sa zakonom, Pašalić je poznat i kao sportista, tačnije bokser, što je dodatno naglasilo nasilni karakter njegovih napada.

Trenutno je u bjekstvu, a policija intenzivno traga za njim kako bi se rasvijetlile sve okolnosti ovog teškog incidenta.

(072info)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

rentacarZenica