Real Madrid bez dva standardna igrača dočekuje Barcelonu u El Clasicu

Real Madrid bez dva standardna igrača dočekuje Barcelonu u El Clasicu

Real Madrid je protekle noći spektakularnim preokretom pobijedio Borussiju iz Dortmunda rezultatom 5:2 u 3. kolu Lige prvaka.

Međutim, Kraljevi su ovu pobjedu skupo platili s obzirom da su ostali bez Rodryga Goesa i Thibauta Courtisa koji neće igrati u El Clasicu protiv Barcelone.

Madridski Real je pred veliki El Clasico koji se u subotu od 21 sat na Santiago Bernabeu ostao bez Rodryga Goesa. Brazilac je u meču protiv Borussije iz Dortmunda povrijedio preponu i neće ga biti u meču s Barcelonom.

Jutrošnjim pregledima pronađena je povreda kod brazilske zvijezde. Loše vijesti su da će propustiti El Clasico, a dodatnim pregledima bit će određeno kolika pauza čeka 23-godišnjeg ofanzivca.

Tako će Real bez izuzetno bitnog igrača dočekati najvećeg rivala i Carlo Ancelotti će uz Viniciusa Juniora i Kyliana Mbappea morati naći drugo rješenje za napad.

Rodrygo je ove sezone nastupio u 13 utakmica i ima učinak od tri gola i dvije asistencije. Duboko je u sjeni Mbappea i Viniciusa.

Nije samo Rodrygo taj koji će propustiti El Clasico. Tamo neće biti ni Thubauta Courtoisa.

Real je jutros potvrdio da je belgijski čuvar mreže povrijedio aduktor u lijevoj nozi i neće biti spreman za meč protiv Barce.

Još je to jedan veliki udarac za kraljevski klub koji i ove sezone ima ogroman problem s povredama. Igrači se redaju kao na traci u medicinskoj sobi i gotovo da ne postoji fudbaler koji jedno vrijeme nije bio van terena.

Mjesto Thibauta Courtoisa zauzet će Ukrajinac Andriy Lunin, a vidjet ćemo kolika pauza čeka golmana Kraljeva. Pretpostavlja se da bi van terena mogao biti dvije ili tri sedmice.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

rentacarZenica