SAZNAJE ‘072INFO’

Pretučen ispred nargila bara, stavili ga u auto i odvukli kući: Zeničanin danima u komi, sve se pokušalo zataškati, osumnjičeni u bjekstvu

Pretučen ispred nargila bara, stavili ga u auto i odvukli kući: Zeničanin danima u komi, sve se pokušalo zataškati, osumnjičeni u bjekstvu

Zenička policija istražuje sve okolnosti tučnjave koja se prošle sedmice dogodila ispred nargila bara i autopraonice H-M, koja se nalazi na putu prema Lukovom polju, u kojoj je teške, životno ugrožavajuće, povrede zadobio Saudin Ahmetspahić iz Zenice, saznaje “072info”.

Naime, njega je, nezvanično i prema navodima svjedoka, pretukao njegov prijatelj B.P., odranije poznat policiji koji je nedavno izašao sa izdržavanja zatvorske kazne, međutim, cijela stvar se pokušala zataškati.

-Tu noć bila je muzika uživo u nargila baru. Ahmetspahića je udario B.P., inače njegov prijatelj, da bi potom pao i udario glavom o tlo. Prisutni su kontaktirali policiju, tačnije PS Crkvice, međutim, B.P. im je zaprijetio da niko ne smije zvati ni policiju ni hitnu, nakon čega su prisutni ponovo kontaktirali policiju i kazali da je stvar riješena – priča svjedok događaja za “072info”.

Potom su pretučenog Ahmetspahića stavili u automobil, a zatim odvukli kući kako bi se cijela stvar pokušala zataškati.

-Sutradan je Ahmetspahić ustao i otišao u prodavnicu, da bi se samo srušio na kasi. Imao je izljev krvi u mozak. Hitno je prevezen u bolnicu potom, gdje je danima u komi. Za to vrijeme policija je dobila saznanja o ovom događaju, naknadno obavila uviđaj, ali i pronašla krv na licu mjesta – dodaje izvor za “072info”.

Prikupljajući podatke od svjedoka događaja, policija je došla do saznanja da je Ahmetspahića pretukao B.P., koji je navodno prethodno policiji izjavio da ne zna ništa o navedenom događaju, da bi potom bio pozvan u policiju radi davanja izjave. 

-Međutim, dok je čekao da uđe dati izjavu inspektorima, on je praktično izašao iz prostorija MUP-a ZDK odnosno pobjegao, zbog čega policija traga za njim – tvrdi izvor za portal “072info”.

Samir Valentić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), potvrdio je za “072info” kako im je prijavljen ovaj događaj.

-Postoji prijavljen događaj da je pretučen S.T., koji se nalazi u Kantonalnoj bolnici Zenica, i kako smo obaviješteni zadobio je teške tjelesne povrede, životno ugrožavajuće.

Policija je o ovom događaju obaviještena u subotu, 19. oktobra, kada je lice palo u komu i kada je konstatovano da ima životno ugrožavajuće povrede nastale u tuči. Tada smo zvanično od strane ljekara obaviješteni o povredama koje je lice zadobilo najvjerovatnije u tuči. Istragom je utvrđeno da se događaj desio 16. na 17.10. oko ponoći u ugostiteljskom objektu H-M. 

Za osumnjičenim licem B.P. je raspisana potraga i trenutno nije dostupan policijskom organu te se za njim intenzivirano traga. Provjeravaju se informacije o navodima da je lice pobjeglo iz prostorija MUP-a ZDK – kaže Valentić za “072info”.

Izvor: 072info

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

rentacarZenica