Ancelotti blistao od sreće nakon hat-tricka zvijezde Reala: ‘Rijetko možete vidjeti takav nastup u jednom poluvremenu’

Ancelotti blistao od sreće nakon hat-tricka zvijezde Reala: ‘Rijetko možete vidjeti takav nastup u jednom poluvremenu’

Večer u kojoj je Vinicius Junior nevjerojatnim hat-trickom predvodio Real Madrid u preokretu protiv Borussije Dortmund (5:2) gotovo da je bez riječi ostavila i Carla Ancelottija.

Trener Reala na press konferenciji je blistao od sreće, nije mogao pronaći dovoljno jak kompliment za svoju zvijezdu čija će predstava obilježiti ne samo ovo kolo, već i cijelu sezonu.

“Rijetko možete vidjeti takav nastup kakav je Vinicius imao u drugom poluvremenu. Ne samo zbog golova, nego zbog izvanredne energije, intenziteta i karaktera”, počeo je Ancelotti.

Izrazio je mišljenje da će Brazilac sigurno osvojiti ovogodišnju Zlatnu loptu.

“Ne zbog večerašnje utakmice i golova, naravno, jer to se računa za sljedeću godinu, nego zbog svega što je učinio prošle sezone, pomogavši nam da osvojimo Ligu prvaka”.

Trener Reala ustvrdio je da Vinicius u Španiji konačno dobiva priznanje i respekt kakav zaslužuje te ocijenio da su se i na polju borbe protiv rasizma stvari počele popravljati.

“Smatram da je respektiran kako i treba biti. Ljudi mu sad zvižde jer je igrač koji čini razliku. Problem rasizma se rješava. Zvižde mu, to je normalno, ali ga i poštuju u ovoj zemlji”.

U osvrtu na utakmicu Ancelotti je naglasio da se Real nije uspaničio kod rezultata 0:2.

“Proživjeli smo to mirno, staloženo. Promijenili smo sistem i zaigrali smo intenzivnije. Bili smo bojažljivi u prvom poluvremenu, nismo bili intenzivni s loptom, a u drugom smo bili bolji s više kvaliteta, više pritiska. Bio je to najbolji drugi dio sezone.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

rentacarZenica