Otac i sin Džejms odigrali prvi službeni meč zajedno, Boston u odbranu titule krenuo s pobjedom i rekordom

Otac i sin Džejms odigrali prvi službeni meč zajedno, Boston u odbranu titule krenuo s pobjedom i rekordom

Nova sezona NBA lige počela je sinoć s dva meča.  Boston je u odbranu titule krenuo uvjerljivom domaćom pobjedom nad Njujork Niksima rezultatom 132:109.

Avaz Logo

NBA

Otac i sin Džejms odigrali prvi službeni meč zajedno, Boston u odbranu titule krenuo s pobjedom i rekordom

Boston je do pobjede vodio fenomenalni Džejson Tejtum s dabl-dabl učinkom od 37 poena (6-7 za dva i 8-11 za tri) i deset asistencija

Otac i sin Džejms - Avaz

Otac i sin Džejms. AP Photo/Eric Thayer

S. S.

prije 39 minuta

Nova sezona NBA lige počela je sinoć s dva meča.  Boston je u odbranu titule krenuo uvjerljivom domaćom pobjedom nad Njujork Niksima rezultatom 132:109.MOBILESCANNERDigitize Your Documents with Ease

by Taboola

Pitanje pobjednika je bilo riješeno već u prvoj četvrtini, kada je Boston napravio već 19 razlike prednosti, a do kraja su je samo održavali. U ovom meču su i oborili rekord NBA lige s 29 pogođenih trojki.

Boston je do pobjede vodio fenomenalni Džejson Tejtum s dabl-dabl učinkom od 37 poena (6-7 za dva i 8-11 za tri) i deset asistencija.  Dobre partije su pružili i Derik Vajt s 24 i Džejlin Braun s 23 poena.

Kod poraženih Niksa su se istakli Džejlen Branson i Majls Mekbrajd sa po 22 poena. Nova zvijezda Niksa Karl Entoni Tauns nije uzimao previše šuteva i na kraju je meč završio s 12 poena i sedam skokova.

Drugi meč večeri je donio više uzbuđenja, a Lejkersi su na kraju uspjeli na svom terenu da savladaju ekipu Minesote 110:103.

Glavni akter meča bio je fenomenalni Entoni Dejvis s 36 poena (10-20 za dva, 1-3 za tri i 13-15 s penala) i 16 skokova. Hačimura je dodao 18 poena, a Lebron Džejms 16. Tri minute na terenu je upisao i Broni Džejms, sin Lebrona Džejmsa, ali osim dva promašaja i jednog ofanzivnog skoka, nije se upisivao u statistiku.

Najbolji u porazu Minesote bio je Entoni Edvards s 27 poena i šest skokova. Rudi Gober je upisao dabl-dabl učinak s 13 poena i 14 skokova.

Luka Garza u dresu Minesote nije ulazio u igru.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

rentacarZenica