Zenica se oprašta od omiljenog nastavnika Fehe Agovića

Zenica se oprašta od omiljenog nastavnika Fehe Agovića

Zenica je obavijena tugom nakon vijesti o smrti Fehe Agovića, omiljenog nastavnika historije, koji je preminuo u 78. godini života. Generacije učenika iz Osnovne škole “Edhem Mulabdić” u Zenici i ‘Mirko Vejinović’ na Kaoniku sjećat će se njegovih lekcija i mudrosti, koje su ostavile dubok trag na njihove živote.

Agović, poznat po svojoj strasti prema historiji i predanosti obrazovanju, bio je ne samo učitelj, već i uzor mnogima. Njegovi bivši učenici, prijatelji i poznanici opraštaju se od njega emotivnim porukama na društvenim mrežama, prisjećajući se nezaboravnih trenutaka koje su proveli uz njega.

Jedan od njegovih bivših učenika, Robert Marić, podijelio je posebno dirljivu poruku:

„Umrla je jedna velika ljudina, jedan veliki čovjek, nastavnik istorije Agović Feho, koji je predavao u osnovnoj školi ‘Mirko Vejinović’ Kaonik. Zahvaljujući njemu, zavolio sam historiju i postao ono što sam danas. Na jednom kontrolnom radu koji sam savršeno uradio, rekao mi je da na časove više ne moram dolaziti jer sam za njega novi Herodot. Hvala ti, nastavniče, hvala ti što si bio takav čovjek i učitelj.”, napisao je Marić.

Agović će ostati u sjećanju kao čovjek koji je, pored predavanja o prošlosti, oblikovao budućnost mnogih mladih ljudi. Njegov utjecaj nadilazi učionicu, ostavljajući trajno naslijeđe u zajednici kojoj je nesebično služio.

Dženaza-namaz klanjati će se sutra, u džematu Brist, nakon ikindija-namaza.

Zenica se s poštovanjem oprašta od Fehe Agovića, nastavnika i velikog čovjeka koji je svojim životom i radom oplemenio mnoge.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

rentacarZenica