Daninova humana ruka pokidala sve barijere: Dječak iz Zenice donirao ušteđevinu za pomoć Jablanici, BH Telecom ga nagradio

Daninova humana ruka pokidala sve barijere: Dječak iz Zenice donirao ušteđevinu za pomoć Jablanici, BH Telecom ga nagradio

Heroji su često skriveni među nama. Mogu biti mali i tihi, poput jednog jedanaestogodišnjeg dječaka iz Zenice, čiji je čin dobrote i nesebičnosti dirnuo mnoge. Danin je dječak koji nema mobitel, iako ga je oduvijek sanjao. Njegova samohrana majka nije u mogućnosti priuštiti takav luksuz, jer sav prihod ide na osnovne potrebe porodice.

No, unatoč svojoj želji, Danin je počeo štedjeti novac – od hedija i džeparca, nadajući se da će jednog dana sakupiti dovoljno za svoj san. Njegova štednja narasla je na 46 KM, i bio je korak bliže svom cilju.

Ali, kad je olujno nevrijeme pogodilo našu domovinu, a Jablanica posebno pretrpjela velike štete, Danin je pokazao koliko veliko srce može stati u malog dječaka. Bez riječi, uzeo je svoju ušteđevinu i dopunio kredit na maminom telefonu, kako bi mogli pomoći onima kojima je to bilo najpotrebnije. Niti jednom nije spomenuo svoj san o mobitelu – stavio je tuđe potrebe ispred svojih.

Daninov plemeniti čin ubrzo je privukao pažnju, i njegovu nesebičnost prepoznali su i iz BH Telecoma. Naime, oni su odlučili nagraditi ovog mladog heroja – poklonili su mu mobitel, simbolično ispunivši želju koju je Danin nesebično odgodio zbog pomoći drugima. Ovaj poklon uručio mu je Haris Hodžić, direktor BH Telecoma u Zenici.

Ova priča podsjeća nas da prave vrijednosti nemaju cijenu. Danin je, u trenutku kada je mogao izabrati sebe, izabrao druge, a njegova dobrota, iako mala u novcu, ogromna je u svojoj suštini.

Heroji su među nama. Ponekad imaju samo 11 godina.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica