Paklena zasjeda Hamasa u Gazi: Vojnike IDF-a “namamili” da uđu u tunel pa ga raznijeli

Paklena zasjeda Hamasa u Gazi: Vojnike IDF-a “namamili” da uđu u tunel pa ga raznijeli

Brigade Izz ad-Din al-Qassam, vojno krilo Hamasa, objavile su u četvrtak snimke eksplozije tunela u koji su namamili izraelsku inženjersku jedinicu u području Al-Rayan, istočno od grada Rafaha na jugu Pojasa Gaze.

Ovo je bila druga zasjeda iste vrste unutar pet dana – nakon zasjede “Al-Sabereen 1” 10. oktobra, al-Qassam Brigade su ponovile istu taktiku, postavljajući bačve sa snažnim eksplozivima unutar otvora tunela gdje su namamili izraelske vojnike.

Otvor tunela je kasnije detoniran dok su izraelski vojnici ulazili, što je rezultiralo direktnim pogotkom i značajnim gubicima neprijatelja.

Također su potvrdili da su napali dva izraelska oklopna transportera raketama “Al-Yassin 105” u području Al-Falujah, zapadno od izbjegličkog kampa Jabalia na sjeveru Pojasa Gaze. U istom području, snage Al-Qassam gađale su izraelske vojnike koji su bili u pješačkom kretanju projektilom “TBG”, tvrdeći da su ih eliminisali iz neposredne blizine.

Na istoj lokaciji, Brigade Shahid al-Aqsa izvele su napad minobacačkim granatama na izraelske vojnike i vojna vozila. S druge strane, snage Shahida Omara al-Qassama napale su izraelske pozicije oko prelaza Rafah raketama kratkog dometa kalibra 107 mm, te naveli da su njihove izviđačke jedinice potvrdile direktne pogotke i nanijele teške gubitke neprijatelju.

U srijedu su snage Al-Qassama detonirale prethodno postavljenu eksplozivnu napravu u zgradi na izraelsku pješačku jedinicu zapadno od grada Jabalia.

Tokom iste operacije, aktivirana je i protivpješadijska mina prilikom dolaska izraelske jedinice za hitne intervencije, što je rezultiralo brojnim stradalim i ranjenim vojnicima.

Al-Qassam je također izveo napad na izraelski vojni buldožer tipa “D9” u naselju Al-Qassasib, zapadno od grada Jabalia.

Klix.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica