Kupovina automobila ili najboljeg iPhonea: Što je bolja investicija od 3.300 KM?

Kupovina automobila ili najboljeg iPhonea: Što je bolja investicija od 3.300 KM?

U današnjem svijetu, cijene pametnih telefona, posebno vrhunskih modela poput iPhonea, porasle su do te mjere da se potrošači često suočavaju s pitanjem: kupiti automobil ili najnoviji iPhone za gotovo istu cijenu?

Cijena iPhone 16 Pro Max 256 GB, koja iznosi oko 3.300 KM, može pokriti troškove polovne verzije automobila, što dovodi do razmišljanja o efikasnijem ulaganju novca. Naime, umjesto kupovine pametnog telefona, potrošači mogu razmotriti opciju koja pruža veću mobilnost i praktičnost.

Za mnoge korisnike, iPhone nije samo uređaj; on predstavlja društveni status. Uprkos postojanju jeftinijih alternativnih telefona, posjedovanje iPhonea često se smatra prestižem, a u određenim krugovima može predstavljati i simbol uspjeha.

S druge strane, polovni automobili kao što su Peugeot, Škoda ili stariji modeli Volkswagena pružaju pouzdan prijevoz za svakodnevne obaveze.

Za cijenu iPhonea, potrošači mogu pronaći automobile koji su i dalje funkcionalni, s mogućnošću održavanja njihove vrijednosti tokom vremena.

Šta se može kupiti za 3.300 KM?

Na tržištu polovnih automobila, opcije su raznolike. Evo nekoliko primjera, Peugeot 307 iz 2002. godine sa cijenom od 3.200 KM. Zatim, Volkswagen Golf IV iz 2002. godine – cijena: 3.499 KM, Toyota Corolla 2.0 D-4D iz 2005. godine – cijena: 3.350 KM, Škoda Fabia iz 2002. godine – cijena: 3.300 KM, ali i Volkswagen Golf iz 2003. godine – cijena: 3.300 KM.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica