Hrvatski svećenik prijavljen za spolno uznemiravanje djeteta

Hrvatski svećenik prijavljen za spolno uznemiravanje djeteta

Fra Vladimir Vidović razriješen je svih dužnosti i privremeno mu je zabranjeno javno obavljanje svećeničke službe zbog mogućeg kaznenog djela. Kako doznaje DNEVNIK.hr, radi se o nedoličnom ponašanju i seksualnom zadirkivanju jednog djeteta, za što je jutros podnesena prijava.

Vidović je rođen 1982. godine u Vinkovcima, kao prvo od četvero djece, a u postulaturu Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca primljen je 2007. godine, kada je upisao Katolički bogoslovni fakultet (KBF) u Zagrebu.

Nakon godine postulature ušao je u novicijat u samostan svetoga Frane na Cresu. Po završetku godine kušnje je 2009. godine dao svoje prve redovničke zavjete i nastavio studij na KBF-u u Zagrebu, na kojem je 2013. godine diplomirao.

Svečane redovničke zavjete položio je 4. listopada 2012. godine u Zagrebu, a 6. listopada 2013. godine zaređen je za đakona u zagrebačkoj katedrali po rukama kardinala Josipa Bozanića, a za svećenika u rodnim Slakovcima 2013. godine po rukama mons. Đure Hranića, nadbiskupa đakovačko-osječkoga.

Vršio je službu župnog vikara u župama Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovcima, sv. Ivana Krstitelja u Puli i sv. Josipa Radnika u Sisku te privremenog upravitelja župe u župi sv. Antuna Padovanskoga u Wellandu u Kanadi. U svibnju 2018. godine na redovitom Provincijskom kapitulu izabran je na službu predsjednika Uredničkog vijeća Veritasa i glavnog urednika.

Od 2016. godine je nacionalni duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda i područni duhovni asistent Vojske Bezgrešne. Također vrši službu ravnatelja Doma sv. Antuna voditelja Pučke kuhinje na Svetom Duhu te je ujedno duhovnik Ansambla Kolbe i ravnatelj Festivala kršćanskog kazališta.

Široj javnosti najpoznatiji je upravo kao voditelj pučke kuhinje u kojoj se svakodnevno podijeli više stotina obroka. Do 2020. pripremali su oko 300 obroka dnevno, ali se tijekom proteklih nekolikog godina zbog rasta cijena značajno povećao broj ugroženih građana pa sada u prosjeku posluže oko 400 obroka dnevno.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE