Sigurnosna situacija u ZDK: Evidentirani incidenti i krivična djela

Sigurnosna situacija u ZDK: Evidentirani incidenti i krivična djela
Foto: Ilustracija

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

Dana 16.10.2024. godine u 03,40 sati u ulici Ljetovik, od strane lica A.A. (1991) iz Visokog izvršeno je krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” prema licu A.N. (1979) iz Visokog, upućivanjem ozbiljnih prijetnji. Lice A.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, uz upoznavanje dežurnog tužioca, te je nad istim provedena kriminalistička obrada.

Dana 16.10.2024. godine, u 07,20 sati, u prostorije Policijske stanice Visoko obratio se A.N. iz Visokog i prijavio da je u ulici Rašidovića, od strane nepoznatoglica izvršeno krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”. Tom prilikom su na kući vlasništvo njegovog brata A.S. (1973) iz Visokog oštećena ulazna vrata i prozor. Od strane istražitelja Policijske stanice Visoko izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 16.10.2024. godine, u 13,05 sati, u mjestu Buci, od strane lica S.A. (1981) iz Visokog, izvršeno je krivično djelo “Nasilničko ponašanje” prema licu O.A. (1995) iz Vareša, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Visoko. Lice S.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Od strane istražitelja Policijske stanice Visoko izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Kakanj

Dana 16.10.2024. godine, u 01,30 sati, u ulici Alije Izetbegovića, od strane lica A.B. (1980) iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Izvršenimpregledom od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj, kod istog je pronađen jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Pronađena materija je oduzeta, a lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Zavidovići

Dana 16.10.2024. godine, u ulici Husein Kapetana Gradašćevića, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u stan, vlasništvo H.A. iz Zavidovića. Tom prilikom iz stana je otuđena jedna ženska torbica u kojoj se nalazila određena količina zlatnog nakita. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca, te isti nastavljaju daljnji rad na otkrivanju počinioca ovog krivičnog djela.

Maglaj

Dana 16.10.2024. godine, u 08,30 sati, u mjestu Domislica, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Krađa” iz kuće, vlasništvo M.H. (1962)iz Maglaja. Tom prilikom je otuđena jedna motorna pila marke “Husqvarna“. Od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj izvršen je uviđaj, koji su nastavili daljnji rad na otkrivanju počinioca ovog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica