LIČNOST DANA | Semir ef. Jahić: Očeličen tragedijom

LIČNOST DANA | Semir ef. Jahić: Očeličen tragedijom

Potopljena džamija u Donjoj Jablanici postala je simbol katastrofe u kojoj je živote izgubio veliki broj članova njenog džemata, a mladi imam Semir ef. Jahić jedan od heroja iz ovog naselja. Sa suprugom Amrom je najprije spašavao komšije koje njegova imamska kuća nije uspjela zaštititi od prodora vode, da bi zatim otvoreno, iskreno, iz srca poslao poruke koje brinu sve nas što smo svjesni da nas svaka nevolja samo kratko drži ujedinjene.

Ovaj mladi čovjek, kojeg je u vjeri i posvećenosti džematu očeličila katastrofa tokom koje je i sam gledao smrti u oči, uoči dženaze uputio je apel koji tjera suze na oči. 

– Često se referiram na stih Dževada Ibrahimovića: „Ako smo zajedno samo u nevolji, bolje je onda da nam nikad dobro nije ni bilo.“ Sve vrijeme mi je ta poruka u glavi. Kamo sreće da budemo zajedno, da budemo dobri u svim situacijama. Moja poruka cijelom svijetu, našoj domovini, ljudima: „Nemojte da se ovaj narod zaboravi.“ Očekujemo da konačno naša država pokaže snagu, da ovim ljudima pronađe utočište, da im izgradi krov nad glavom, da pokaže da štiti svoje građane. Nemojte nas zaboraviti i nemojte od nas okretati glavu nakon što sve ovo prođe – kazao je ef. Jahić. 

Na službi u Donjoj Jablanici je od 2017. godine. Oženjen je i otac je jednog djeteta. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica