STRAŠNO | Žepčak na Instagramu objavio snimke odnosa sa bivšom djevojkom, video poslao i njenom novom momku i majci

STRAŠNO | Žepčak na Instagramu objavio snimke odnosa sa bivšom djevojkom, video poslao i njenom novom momku i majci

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Č.M. iz Žepča zbog krivičnog djela u pokušaju “Prinuda na spolni odnošaj”.

Prema optužnici, Žepčak je ucjenjivao svoju bivšu djevojku T.E., objavio je njihove seks snimke, iste poslao njenoj majci i novom momku, a na kraju ga ona prijavila policiji.

Naime, u periodu od 02.07. 2018. do 08.03.2022. godine, dok su bili u ljubavnoj vezi, dobrovoljno su, u kući njegovih roditelja, sačinili fotografije i video-snimke pornografskog sadržaja. Nakon što su raskinuli svoju vezu, Č.M. je sa namjerom da ozbiljnom prijetnjom nanese bivšoj djevojci T.E. teško zlo i na taj način prinudi istu na obljubu protivno njenoj volji, poslao poruku putem društvene mreže Messenger kojom je zaprijetio da se nađu i da imaju seksualne odnose, pa ako na to ne pristane ozbiljno zaprijetio da će objaviti sačinjene slike i video-snimke nagog tijela E. i njihov seksualni odnos na društvenim mrežama i time istoj nanijeti teško

Takođe, zaprijetio joj je i da će naznačene fotografije i video snimke poslati njenoj majci T.I. i momku s kojim je bila u ljubavnoj vezi D.A..

Č.M. je bio svjestan da ovakvom ozbiljnom prijetnjom oštećenoj može nanijeti teško zlo i da vrši psihičku prinudu nad oštećenom usljed koje prinude bi oštećena pristala na obljubu protivno svojoj volji, što je i htio, pa kada E. nije pristala na obljubu, formirao profil na društvenoj mreži Instagram, na koju je postavio ranije sačinjene intimne fotografije seksualnog odnosa, video-snimke seksualnog odnosa i golišave fotografije E., na kojima se vidi stražnjica i polni organ E. i na kojima se vidi seksualni čin između njega i E.

Nakon toga je 13.04.2022. godine putem društvene mreže Facebook, njenoj majci T.I. poslao naznačene fotografije i video-snimke seksualnog odnosa, nakon čega je putem društvene mreže Instagram sa svog profila, na profil D.A. poslao poruku sadržaja „znači ti si taj momak s kojim je E. sada, pa da bi vam bilo ljepše u vezi, evo ti video da bi ti bilo ljepše ljubiti se s njom…“ i istom poslao video-klip oralnog seksualnog odnosa između njega i E., zbog čega je E. događaj prijavila policiji.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica