U izraelskom napadu na Liban ranjene četiri osobe iz tima Crvenog krsta

U izraelskom napadu na Liban ranjene četiri osobe iz tima Crvenog krsta

Četiri osobe iz tima prve pomoći libanskog Crvenog krsta ranjene su u zračnom napadu koji je izraelska vojska izvela na grad Sarbin u južnom Libanu, prenosi Anadolija.

Kako navodi libanska novinska agencija NNA, izraelska vojska je u jutarnjim satima izvela zračni napad na kuću u gradu Sarbin na jugu zemlje.

Nakon bombardovanja, dva vozila Crvenog krsta koja su pokušavala doći do područja gdje se nalazila kuća, bila su meta izraelskih aviona.

Kako se navodi, četiri osobe iz ekipe prve pomoći koje su bile u vozilima su povrijeđene i prebačene su u bolnicu Tebnin u regiji.

Dok se tim Crvenog krsta kretao prema tom području, ista kuća je bombardovana po drugi put.

Izrael je od 23. septembra pokrenuo masivne zračne napade širom Libana na, kako tvrdi, mete Hezbollaha, ubivši više od 1.411 osoba i ranivši oko 4.000.

Vazdušna kampanja predstavlja eskalaciju u jednogodišnjem prekograničnom ratu između Izraela i Hezbollaha od početka brutalne izraelske ofanzive na Pojas Gaze u kojoj je ubijeno oko 42.200 ljudi, uglavnom žena i djece, od prošlogodišnjeg napada Hamasa.

Uprkos međunarodnim upozorenjima da je region Bliskog istoka na rubu regionalnog rata u jeku nemilosrdnih napada Izraela na Gazu i Liban, Izrael je proširio sukob pokrenuvši 1. oktobra kopnenu invaziju na južni Liban.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica