Vedrana Rudan otkrila na blogu: Moje dijete u četiri mjeseca moje bolesti ne može naći 15 minuta za mene

Vedrana Rudan otkrila na blogu: Moje dijete u četiri mjeseca moje bolesti ne može naći 15 minuta za mene

Vedrana Rudan na svom blogu objavila je novi tekst koji se dotiče njene dijagnoze raka, a između ostalog je priznala: “To moje dijete koje volim u četiri mjeseca moje bolesti ne može naći petnaest minuta vremena za mene”.

Rudan je dijagnosticiran rak žučnih kanalića u maju 2024. godine, od tad je operisana te nastavlja borbu s ovom bolešću, o čemu piše i na svom blogu. U posljednjem tekstu se još jednom osvrnula na rak komentarišući kako joj je samo on u glavi.

Pored toga osvrnula se i na jedno od svoje dvoje djece kazavši: “Nedavno sam pročitala kako naš poznati novinar razdragano izjavljuje, djeca su naša najveća sreća i smisao života. A da mislim na svoje dijete? Mislim, mislim. Je li mi ikad bilo smisao života? Nije. Jesam li čitav život činila sve da bih mu pomogla u svakom trenutku? Jesam. Pa ipak, to moje dijete koje volim u četiri mjeseca moje bolesti ne može naći petnaest minuta vremena za mene i posjetiti me?! Ruku na srce, bit ću sasvim iskrena, da li me to žalosti? Iskreno, najiskrenije, ne. I telefon je susret”.

Hrvatska književnica dalje je kazala kako je na preporuku otišla kod psihologa koji joj je kazao kako mora prihvatiti svoje dijete onakvo kakvo jest.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica