HIT | U Zenici više slučajeva kandidata koji su dobili 0 glasova: “Ispade ni sami za sebe nisu glasali”

HIT | U Zenici više slučajeva kandidata koji su dobili 0 glasova: “Ispade ni sami za sebe nisu glasali”

Redakciji Crne-Hronike danas se obratio Zeničanin Kenan Rizvić, čija supruga je Naida Stupar-Rizvić je bila kandidat Demokratske fronte (DF) na proteklim Lokalnim izborima u Zenici.

Stvarno sam više ogorčen na naše političare i način kako se broje glasovi na izborima. Ja sam jedan obični građanin koji se čitav život sam bori za sebe i za svoju porodicu, svake izbore sam izlazio i glasao jer sam ozbiljno shvaćao tu dužnost i bio sam uvjeren da svi moramo i trebamo glasati, ali nakon ovih izbora mislim da više nikad neću izaći na izbore, dok se ne uvede elektronsko glasanje, kaže Kenan i objašnjava razloge za svoju odluku –

Moja supruga Naida je bila kandidat za Gradsko vijeće na listi DF-a.

U naselju Pehare u kojem mi živimo i glasamo ona je dobila okruglo 0 glasova. Ispalo je da ni ona sama za sebe nije glasala, a ni ja nisam glasao za nju. Kad uzmemo u obzir da u ovom naselju, na ovom biralištu živi rodbina, komšije i prijatelji koji nas uvjeravaju da su zaokružili listu DF-a i Naidu ličnu, morala imati minimalno 20 glasova.

Isti slučaj je i u Raspotočju gdje je trebala imati minimalno sigurnih četiri glasa ona ima i tu isto 0 glasova, kaže Rizvić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica