Jednokratna novčana pomoć za nabavku GPS narukvica za djecu i osobe sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju

Jednokratna novčana pomoć za nabavku GPS narukvica za djecu i osobe sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju

Na web stranici i na oglasnoj ploči Općine Centar je objavljen javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za finansiranje troškova nabavke GPS narukvica za djecu i osobe sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju.

Javni poziv je objavljen u rubrici Javni pozivi i konkursi https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi i ostaje otvoren 30 dana od dana njegovog objavljivanja.

Pravo na dodjelu jednokratne novčane pomoći ostvaruju stanovnici sa područja općine Centar pod sljedećim uslovima:

-da su roditelji/staratelji i dijete odnosno osoba sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju državljani BiH;
-da podnosilac zahtjeva i dijete odnosno osoba sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju žive u zajedničkom domaćinstvu na području općine Centar Sarajevo;
-da dijete odnosno osoba sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju ima preporuku ljekara specijaliste na osnovu koje se može utvrditi potreba za kupovinom GPS narukvice;

Spisak potrebne dokumentacije nalazi se u samom tekstu objavljenog javnog poziva i na oglasnoj ploči Općine Centar Sartajevo, a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 033/562-447.

Cilj dodjele novčane pomoći je pružanje veće sigurnosti i nezavisnosti djeci i osobama sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju, uz mogućnost praćenja njihove lokacije roditeljima/starateljima koji se brinu o njima.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica