Nova prognoza Nedima Sladića, evo šta kaže

Nova prognoza Nedima Sladića, evo šta kaže

Meteorolog Nedim Sladić je ranije istakao kako padavine u narednom periodu neće biti obilne.

-Padavine neće biti obilne, to nam daje određenu dozu olakšanja. Najgore je iza nas. Možemo razmišljati o stabilizaciji vremena za iduću sedmicu, kazao je Sladić.

Naveo je kako imamo još jedan val padavina u petak, ali da ne bi trebao da pogodi dio Hercegovine.

-Mi još u petak imamo jedan val padavina, oni bi donosio centralnom i istočnom dijelu Bosne. Što se tiče Hercegovine, možemo biti mirniji. Poplavljena područja bi se trebala vraćati u mirnu situaciju. Obilnije padavine ostaju iza nas. Vrlo je važno istaknuti da nema značajnijih temperaturnih oscilacija i da ih neće biti. Sada su temperature deset stepeni više nego inače. Ni iduće sedmice nemamo minusa. Čekamo kako će se jesen odvijati, da vidimo šta možemo očekivati tokom zime. Nešto će biti svježije tokom vikenda. Minusa i dalje nemamo, temperature ostaju iznad prosjeka, kazao je Sladić za N1.

Prognoza za naredne dane

petak pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini poslije podne smanjenje oblačnosti. U ranim jutarnjim satima kiša i jači pljuskovi se očekuju širom zemlje. Prije podne padavine uglavnom u Hercegovini, istočnim i djelimično centralnim područjima Bosne, a poslije podne lokano slaba kiša u većem dijelu Bosne. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 25 °C.

subotu u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 13 do 18, na jugu do 24 °C.

nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 14 do 20, na jugu i sjeveru zemlje do 24 °C.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica