Američki tiktoker zgrozio javnost: Onom ko se povrijedi u uraganu obećao 75 hiljada dolara

Američki tiktoker zgrozio javnost: Onom ko se povrijedi u uraganu obećao 75 hiljada dolara

Milione stanovnika Floride napustili su svoje domove nakon upozorenja vlade na dolazak oluje stoljeća, uragana Miltona koji je u noćnim satima poharao Floridu.

Uoči dolaska oluje, meteorolozi su najavili da bi uragan Milton mogao na mjestu udara u kopno privremeno podići nivo mora do pet metara, a gradonačelnica Tampe Jane Castor stanovnicima je poslala upozorenje. 

“Ako ste u prizemnoj kući i ako se more stvarno podigne 5 metara, to znači da voda dolazi odmah, nemate kuda. Taj dom u kojem se nalazite na kraju će biti lijes”, izjavila je u utorak navečer.

No, uprkos upozorenjima vlade, neki su odlučili ostati, a pojedini influenceri i tiktokeri nanjušili su priliku za privlačenje pažnje na društvenim mrežama. Jedna od njih je influencerica Caroline Calloway, koja je na Instagramu objavila da će oluju dočekati kod kuće te da je “malo zabrinuta” jer “živi na plaži”.

Nakon što je postala viralna na X-u se obratila pratiteljima i potaknula ih da kupe njezinu drugu knjigu. “Izaći će uskoro ako preživim”, poručila je.

No Caroline nije jedina. Tiktokerica @kricketfelt, koja je isključila komentare na snimku, u videu je objasnila da ne izlazi iz svoje kuće jer je kuću gradio njezin suprug te da je “izrađena od čvrstog betona”.

Međutim, najjeziviji video objavio je streamer Adin Ross, koji je ponudio 30.000 dolara onome ko je spreman streamati uragan Milton. 

U livestreamu na Kicku povećao je iznos na 75.000 dolara u slučaju da se osoba ozbiljno povrijedi dok streama uragan i tako izazvao burne reakcije.

Podsjetimo, nacionalna meteorološka služba SAD-a izdala je najviši nivo upozorenja na poplave unutar područja koje je poharao uragan. Oko 3.25 miliona ljudi ostalo je bez struje, a brojne zračne luke na Floridi zatvorene su za komercijalne letove.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica