Španski reprezentativac prošao pakao zbog teške bolesti: ‘Došao je trenutak kad nisam mogao zavezati kopačke’

Španski reprezentativac prošao pakao zbog teške bolesti: ‘Došao je trenutak kad nisam mogao zavezati kopačke’

Alvaro Morata je još jedan od nogometaša koji je odlučio javno progovoriti o svojoj borbi s depresijom. Prije samo nekoliko mjeseci proživio je pravi pakao, nije znao hoće li više ikad obući kopačke i zaigrati nogomet, no uspio se izvući uz pomoć stručnih, ali i njemu bliskih osoba:

“Kad prolazite kroz stvarno teške trenutke, poput depresije ili napadaja panike, nije važno koji posao radite. Postoji osoba u vama protiv koje se morate boriti svaki dan i noć. Zato je za mene bilo najbolje da napustim Španiju, nisam to više mogao podnijeti”, ispričao je Morata za COPE.

“Bilo mi je jako loše. Mislio sam da neću moći ponovno navući kopačke i izaći na teren. Eksplodirao sam, došao je trenutak kad nisam mogao zavezati kopačke, a kad sam to učinio, pobjegao bih kući jer bi mi se grlo zatvorilo i vid počeo mutiti.”

Zbog toga je ljetos odlučio promijeniti sredinu, napustio je redove madridskog Atletica te potpisao za Milan. Koliko se loše osjećao, najbolje otkriva još jedan detalj iz velikog intervjua.

Samo tri mjeseca prije Evropskog prvenstva, na kojem je predvodio Špance do finala i zlata, nije znao hoće li više ikad zaigrati nogomet:

“Tri mjeseca prije Evropskog prvenstva razmišljao sam hoću li moći ponovno igrati utakmicu, nisam znao što mi se događa, ali bilo je vrlo komplicirano i delikatno.”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE