OD POSLJEDICA KORONE

Četiri tužne godine od iznenadne smrti uglednih Zeničana Melihe Salčinović i Feđe Derviševića 

Četiri tužne godine od iznenadne smrti uglednih Zeničana Melihe Salčinović i Feđe Derviševića 

Prošle su četiri tužne godine nakon vijesti da je od posljedica koronavirusa preminuo Ferid Feđa Dervišević, poznati privrednik i vlasnik hotela-restorana “Dubrovnik”, piše “072info”.

Podsjetimo, uprkos vanljudskim naporima ljekara Kantonalne bolnice Zenica, ali i činjenici da je bio priključen na respirator, nažalost, Dervišević nije izdržao i preminuo je 8. oktobra oko 15 sati.

Inače, Dervišević je 2001. otvorio restoran Dubrovnik, da bi u godinama koje slijede bio suvlasnik, pa vlasnik istoimenog hotela, u okviru kojeg djeluju restoran Trubadur, vinoteka Barique, pivnica Libertas, slastičarna Mimoza, snack caffe Palas, samopouslužni Express restoran.. Kroz godine restoran je uspio steći reputaciju jednog od vrhunskih bosanskohercegovačkih restorana što pokazuju mnoge prestižne nagrade iz oblasti gastronomije i ugostiteljstva.

Devetog oktobra, prije četiri godine, Zenicu je potresao još jedan gubitak ugledne građanke i to Melihe Salčinović, tadašnje vijećnice Naše stranke u Gradskom vijeću Zenica i profesorice u Srednjoj muzičkoj školi u Zenici.

Inače, Salčinović je ostatla upamćena kao vijećnica koja se borila za grad tokom svoga mandata u Gradskom vijeću Zenice. Brojni prijatelji, porodica, ali i njeni učenici ostali su šokirani zbog njenog preranog odlaska.

Salčinović je rođena u Zenici 28. 5. 1970. godine. Osnovnu i Srednju muzičku školu završila je u Zenici, a Muzičku akademiju u Sarajevu. Od 1993. godine radi u Muzičkom školskom centru Zenica, a od 1999. godine u Srednjoj muzičkoj školi u Zenici kao profesorica teoretskih muzičkih predmeta. 

Od 2006. do 2014. godine obavljala je dužnost direktorice Srednje muzičke škole Zenica. Volonterski je bila angažovana u raznim društvima i udruženjima iz oblasti kulture. Sudjelovala je u organizaciji kulturnih manifestacija u lokalnoj zajednici i Kantonu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica