Detalji tuče u nargila baru: Tri osobe povrijeđene, konobar spašavao mladića

Detalji tuče u nargila baru: Tri osobe povrijeđene, konobar spašavao mladića

Danas se na Baščaršiji dogodila tuča u kojem je učestvovalo više osoba. Muškarci su se potukli na ulici “Bravadžiluk”, a prema informacijama Crne Hronike, povrijeđena su tri mladića, a korišteno je i hladno oružje.

Na lice mjesta su odmah po prijavi izašli pripadnici MUP-a Kantona  Sarajevo kao i službenici Hitne pomoći Kantona Sarajevo.

Dva napadača su pobjegla sa lica mjesta, a policija ima saznanja o njihovim identitetima te tragaju za njima.

Kako piše Crna-Hronika jedan od povrijeđenih mladića uspio je pobjeći u lokalni ugostiteljski objekat kako bi potražio prvu pomoć. Na njegovu sreću, konobar ugostiteljskog objekta “Mahala” reagovao je na adekvatan način i pružio prvu pomoć nepoznatom mladiću.

Zajedno sa drugim uposlenicima pozvali su Hitnu pomoć i policijske službe koje su odmah izašle na teren.

“Nemili događaj se desio izvan ugostiteljskog objekta. NN osobe imali su nesuglasice na ulici a jedan je utrčao u ljetnu baštu tražeći pomoć jer je povrijeđen. Na sreću brza i pravovremena reakcija bila je od strane konobara koji su odmah pružili pomoć povrijeđenom mladiću.

Povrijeđena osoba bila je osigurana do dolaska nadležnih službi. Iskreno, svaka čast konobarima koju su odmah reagovali.  U ovakvim situacijama važno je ostati pribran i pružiti pomoć drugima”, izjavio je za CH vlasnik objekta Hasan Habibi, koji je bio na licu mjesta.

Tuče su nam potvrdili iz MUP-a Kantona Sarajevo.

“U 11:50 sati PU Stari Grad je obaviještena da je u bašti ugostiteljskog objekta došlo do fizičkog sukoba između više osoba. Izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, kao i da su tri osobe povrijeđene.

Kod dva muškarca su konstatovane lakše tjelesne povrede, dok se trećem, koji je povredu zadobio oštrim predmetom, na KCUS utvrđuje stepen povreda.

Policijski službenici imaju operativna saznanja o počiniocima, koji su se udaljili sa lica mjesta, te se za njima intenzivno traga. Obaviješten je dežurni tužilac KTKS”, kazala je Mersiha Novalić portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica