Dječak Edi Tufek, koji je u poplavama ostao bez oca i majke, je dobro!

Dječak Edi Tufek, koji je u poplavama ostao bez oca i majke, je dobro!

Dječak Edi Tufek, koji je u poplavama ostao bez oca i majke, je dobro i hvala Bogu ide na bolje, veseo je i razgovara sa svojim daidžom, javio je fotograf iz Jablanice Dženad Džino.

– U kontaktu sam sa njima od sinoć i drago mi je da ovakvu vijest mogu podijeliti. Njegov daidža (brat od rahmetli mame čovjek koji je izgubio sestru) je uz njega u bolnici u Mostaru i ima pristup djetetu. Njegov dedo, (otac od rahmetli mame, čovjek koji je izgubio kćerku) otvorio je račun i taj račun je bio objavljen za pomoć.

Odmah nakon objave dobio sam poziv iz kuće njegove tetke (sestre od rahmetli oca, žene koja je izgubila oca, majku, brata i nevjestu) gdje mi je rečeno da Ediju ne treba pomoć i da će Edi živjetisa njima i da je njegova budućnostobezbijeđena, s obzirom na to da su oni porodica koja je obezbijeđena i preko svoje firme prehranjuje veliki broj porodica.

Reagovao sam i izbrisao račun. Nakon toga sam kontaktirao ponovo i jedne i druge i posto meni situacija nije potpuno jasna, sve u vezi dječaka sam pobrisao da ne bi moja objava pravila neki razdor između te dvije porodice.

Rekao sam im da onog momenta kada mi i jedni i drugi u dogovoru dadnu konačnorješenje ja ćusa tim rješenjemizaći u javnost. Do tada, vi sami procijenite štaželite raditi po pitanju pomoći za ovog dječaka i kako želitereagovati. Ja sam u terenu stalno i trudim se dati najobjektivnije informacije u vezi pomoći. Ja samo želimpomoći svima kojima je potreba, a ne biti teret na vagi koji će vagati jednu ili drugu stranu, naveo je Džino.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica