POTVRĐENO IZ GIK-a ZA 072INFO

U Zenici danas ponovo brojanje glasova: Kandidati dobili više glasova od stranke

U Zenici danas ponovo brojanje glasova: Kandidati dobili više glasova od stranke

Centralna izborna komisija (CIK) naložila je ponovno brojanje glasova za nivo gradonačelnika Zenice i to na tri biračka mjesta, te za ponovno brojanje glasova za nivo Gradsko vijeće, piše “072info”.

Prema riječima Kemala Efendića u ime Gradske izborne komisije Zenica, na tri biračka mjesta brojati će se ponovo glasovi za nivo gradonačelnika.

-Radi se o biračkim mjestima Novo Radakovo 6, Sejmen 3 i Zmajevac 2. Ponovno brojanje glasova za nivo Gradskog vijeća odnosi se na dvadesetak biračkih mjesta. Po osnovu da je upisano kandidatu više glasova od stranke brojati će se glasovi na 17 biračkih mjesta, a u cilju pravilnog objedinjavanja rezultata za Gradsko vijeće Zenica na 19 biračkih mjesta – pojašnjava Efendić za “072info”.

Na dva biračka mjesta, dodaje Efendić, ponovo će se brojati glasovi za oba nivoa i to na biračkim mjestima Novo Radakovo 6 i Sejmen 3.

Iako su pojedini blogovi objavili kako će se izbori ponoviti u biračkim mjestima Blatuša 2, Centar 1 i Novo Radakovo 6, Efendić naglašava kako ta informacija nije tačna te da neće biti ponavljanja izbora nego samo brojanja na naprijed navedenim biračkim mjestima.

-Poziv je otišao političkim opcijama da pošalju svoje posmatrače na ponovno brojanje glasova danas u 12 sati, a formirani su timovi od najboljih predsjednika biračkih mjesta kako bi proveli procedure ponovnog brojanja – ističe Efendić za “072info”.

O eventualnim krivičnim prijavama protiv predsjednika i biračkih mjesta za koja se utvrdi da se radi o neregularnostima, Efendić se u ovom trenutku nije mogao izjasniti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica