Danas pogoršanje vremena. U petak stiže hladna fronta sa sjevera

Danas pogoršanje vremena. U petak stiže hladna fronta sa sjevera

Danas će u BiH prijepodne preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje sa sjeverozapada. U prvom dijelu dana kiša i lokalni pljuskovi širom zemlje. Na jugu je moguća grmljavina. Poslijepodne lokalno slab pljusak je moguć na sjeveru Hercegovine i na jugoistoku Bosne. Jače padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne.

Očekiva količina padavine u navedenim područjima između 30 i 60, lokalno do 80 l/m2. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, lokalno na jugu i sjeveru zemlje do 26 stepeni.

“Glavnina padavina očekuje se još u jutarnjim satima srijede. U poslijepodnevnim satima djelimično razvedravanje sa zapada i prestanak kiše u svim krajevima. Zapuhat će slab do umjeren, u višim krajevima pojačan jugo. Na planinama uz lokalno olujne udare.

Jugo i tokom četvrtka uz toplo i većinom sunčano vrijeme, nešto više oblačnosti na zapadu i jugu uz rijetko kišu ili kakav pljusak sa grmljavinom. U petak spuštanje hladne fronte sa sjevera uz zahlađenje i prolazno kišu u većem dijelu zemlje. Vikend svježiji uz postepen prestanak padavina i razvedravanje”, kazali su iz meteorološke stanice BHMeteo.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica