SAOPĆENJE ZA MEDIJE

Pokret u Janjićima i Gladovićima: Vrijeme podjela i svađa među Zeničanima u nedjelju zauvijek mora prestati!

Pokret u Janjićima i Gladovićima: Vrijeme podjela i svađa među Zeničanima u nedjelju zauvijek mora prestati!

„Zenica za 10“ program kojeg za oporavak i razvoj našeg grada nudi „Pokret“, juče su kandidati za Gradsko vijeće Zenica predvođeni budućim gradonačelnikom Adnanom Šabanijem predstavili u Janjićima i Gladovićima.

„Mi ćemo uistinu biti vaš glas u Gradskoj upravi ali i na svim drugim nivoima vlasti. Kako smo se borili za priključak Nemile na auto cestu, za sredstva za Olimpijski bazen, za zgradu Službe hitne pomoći i koristili naša prijateljstva i kvalitetne odnose sa Zeničanima iz drugih političkih stranaka koji vole svoj grad, tako ćemo se svi zajedno zalagati i za Janjiće i svako zeničko naselje i mahalu. Interes pojedinca, kako je bilo prethodnih osam godina, ne smije biti ispred interesa građana i same Zenice. Vrijeme podjela i svađa među Zeničanima u nedjelju zauvijek mora prestati“, poručio je Alen Kapković, nositelj liste Pokreta za Gradsko vijeće Zenica.

„Pokret“ će se zalagati za ravnomjeran razvoj urbanog i ruralnog. Selu ćemo vratiti njegov značaj jer bez jakog sela nema razvijenog grada. Eko etno sela idealna su prilika za razvoj turizma i domaće proizvodnje.

„Zeničke ulice i trgovi su u katastrofalnom stanju to se mora uraditi ali prije toga moramo ekonomski osnažiti zeničke porodice. Besplatnim vrtićima za svu djecu, subvencijama za novorođenu djecu i za rješavanje stambenog pitanja, ulaganjima u sport i kulturu pomoći ćemo mladima i Zenicu vratiti u žižu interesovanja. Nažalost, za naš se grad vežu samo afere i loše priče jer je dosadašnji gradonačelnik isključivo unosio smutnju među Zeničane i svađao nas sa višim nivoima vlasti i međunarodnom zajednicom koja ga povezuje sa mnogim aferama“, u Gladovićima je između ostalog rekao je Adnan Šabani, budući gradonačelnik Zenice.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica