Studentski centar Zenica objavio listu uslovno primljenih studenata za novu akademsku godinu

Studentski centar Zenica objavio listu uslovno primljenih studenata za novu akademsku godinu

Studentski centar Zenica (SCZ), nakon provedenog konkursa, objavio je listu s imenima 220 uslovno primljenih studenata na smještaj i ishranu za novu akademsku godinu – potvrdila je Feni direktorica SCZ-a Nidžara Halilović.

Istakla je da je na javni poziv pristiglo 246 prijava pa će 26 studenata biti na listi čekanja. Smještaj u domu mogu dobiti samo redovni studenti koji prvi put upisuju godinu studija ili brucoši.

– Svi uslovno primljeni studenti, koji to još nisu učinili, do kraja oktobra imaju obavezu dostaviti nam potvrdu o upisu naredne godine studija, a 35 posto kapaciteta, odnosno 77 mjesta, rezervirano je za brucoše. Ove smo godine imali i 10-ak brucoša, što se ranijih godina nije dešavalo, koji nisu primljeni pa su i oni na listi čekanja. Imamo i na razmjeni i jednu studenticu iz Turske, koja će jedan semester studirati na Filozofskom fakultetu – navodi Halilović.

Tokom ljeta, dodala je, urađeni su unutrašnji molerski radovi, a preostalo je da se zamijeni i 40-ak vrata na studentskim sobama. U planu je i zamjena madraca te namještaja u sobama, a u pripremi je i dokumentacija za protivpožarne stepenice.

Studenti za smještaj i dva obroka-ručak i večeru plaćaju 150 KM, dok dodatnih 249 KM za njihov smještaj i ishranu subvencioniraju kantonalne vlade iz kojih su studenti. Nova akademska godina na osam fakulteta Univerziteta u Zenici počinje 7. oktobra.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica