Racije njemačke policije protiv bande koja pljačka penzionere iz BiH

Racije njemačke policije protiv bande koja pljačka penzionere iz BiH

Pripadnici njemačke policije proveli su danas racije u više gradova, uhapsivši pet osoba za koje se vjeruje da su članovi bande iz Bosne i Hercegovine, koja je od početka godine pljačkala penzionere u Oberhauzenu.

Racije su se osim u Oberhauzenu, sprovele i u Moersu, Diseldorfu i Kelnu, gdje su osumnjičeni živjeli. Policija ističe da je riječ o višečlanoj kriminalnoj grupi i da su neki njeni članovi još uvijek na slobodi. Svi uhapšeni su državljani Bosne i Hercegovine.

Banda je uglavnom ciljala starije osobe, posebno prilikom izlaska iz banaka ili bankomata. Od početka godine prijavljen je ogroman broj ovakvih pljački, što je dovelo do sumnje da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi. Nakon osnivanja radne grupe, policija je pokrenula istragu koja je trajala nekoliko mjeseci i na kraju dala rezultate.

U saopštenju policije naglašava se da su uhapšeni članovi bande bili perfidni kriminalci, koji su isključivo ciljali stare i iznemogle osobe. Po izlasku iz banke ili nakon podizanja novca, jednostavno su im oteli novac i kartice koje su kasnije koristili

Prema navodima njemačkih medija, pričinjena šteta iznosi nekoliko desetina hiljada eura, a istraga se nastavlja kako bi se u potpunosti razotkrila ova organizovana kriminalna aktivnost.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica