Kasumovićev pucanj u prazno: Lažne optužbe zbog impozantnog skupa SDA u Šerićima

Kasumovićev pucanj u prazno: Lažne optužbe zbog impozantnog skupa SDA u Šerićima

Fuad Kasumović ne bira sredstva u ovoj predizbornoj kampanji kako bi spasio svoju vlastitu poziciju, iako je svjestan da njegove laži i obmane sve manje prolaze kod građana. Najnovija podvala je da je u Šerićima pucano na kuću kandidata BHI-KF, a plasirana je nakon impozantnog predizbornog skupa na kojem su građani jasno poručili da su Šerići uz SDA.

Kasumović se u ovoj kampanji spustio na najniže grane do sada, plasirajući gomilu laži protiv svih političkih oponenata, ne štedeći nikoga, pa ni najveće ljudske i moralne gromade kao što je uvaženi profesor Mustafa Spahić. Humanitarce je optužio da su u Starini dijelili naoružanje, a već sutradan ga je demantovala SIPA. Morališe o visokim platama, a suprugu je postavio na čelo Doma zdravlja i dao joj platu od 12 000 KM. I ako je od Kasumovića, previše je.

Pripisivati stranci, koja je održala desetine skupova bez ijednog incidenta, navodni potez jedne osobe nije drsko, nego nemoralno čak i od osobe kojoj je nemoral drugo ime. Osuđujući upotrebu oružja na javnim površinama, tražimo da se prestane sa manipulacijama, jer ovim tempom SDA će krajem sedmice biti kriva za najavljeno pogoršanje vremena i kišu.

Pozivamo nadležne organe da sve ispitaju i kazne odgovorne, ako se utvrdi da je bilo šta od ovih navoda istina.

Pozivati Kasumovića na političku korektnost u izbornoj kampanji očito nema smisla, jer kako se približava 6. oktobar pokazuje sve veću nervozu i strah, svjestan da je građanima dosta napetosti i atmosfere konflikta i da na ovim izborima odlazi na političko smetljište.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica