Mahira Hajdarpašić otkrila: “Saladin nikada nije rekao Mahirina djeca, već naša djeca… Zna se naljutiti…”

Mahira Hajdarpašić otkrila: “Saladin nikada nije rekao Mahirina djeca, već naša djeca… Zna se naljutiti…”

Juče su Mahira i Saladin Hajdarpašić proslavili prvu godišnjicu braka, događaja koji je pokrenuo lavinu komentara na društvenim mrežama i u njihovoj zajednici. Dok su jedni otvoreno podržali Mahiru i poželjeli joj sreću, drugi su glasno osuđivali njen izbor. Ipak, kako je Mahira napisala, njihova ljubav je preživjela sve izazove, a oni su zajedno sretniji nego ikad.


Mahirinu emotivnu čestitku suprugu povodom prve godišnjice braka prenosimo u cjelosti:

“Sretna nam prva, ali mnogo bitna godišnjica. Izdržali smo sve. Hvala Allahu što nas je spojio. Idemo dalje, sve do medalje. Riječ o mom Saladinu. Saladin je insan kojeg svi, ama baš svi znaju po dobru. Gdje god da dođem, uvijek neko poznaje Saladina i raduje se susretu s njim ili kaže, ‘ma Sale je vazda bio dobar momak!’ Šta čovjeku treba više od toga nego da ga ljudi pamte samo po dobru? Saladin je prava ljudeskara od insana! Pun je pažnje, ljubavi i razumijevanja. On je osoba koja nikome ne želi zlo, ne ogovara, i uvijek nađe opravdanje za svakoga. Saladin je čovjek vedrog duha, nasmijan, blag i s lijepim ahlakom. Istina, zna se naljutiti, ali srećom brzo ga to prođe.

Saladin ispunjava Sunnet kako treba. On je neko ko prvo misli na moju djecu i mene, a tek onda na sebe! Moju djecu voli, poštuje, cijeni, i sluša sve što mu govore, a vjerujte, govore mu sve! Saladin nikada nije rekao ‘Mahirina djeca’, već NAŠA djeca. Kad zove trenera da upiše Imrana na trening, kaže ‘mog Imrana’. Zove Sumejju svaki dan da provjeri je li popila lijekove. Budi se svako jutro sa mnom da zajedno ispratimo djecu u školu. Mog Imrana je toliko usrećio da Imran bukvalno skače po njemu od radosti. Imran priča sve Saladinu, kopira ga, i kaže mi: ‘Mama, neka si se udala za Saladina, seka je uvijek imala tebe, sad i ja imam nekoga da me vodi na utakmicu i da me brani.’ Moja djeca čim uđu u kuću, pitaju: ‘Gdje je Sale?’

Nakon njihovog rahmetli babe, kažu da boljeg čovjeka nisu upoznali. Mislim da dalje ne trebam nabrajati kakav je Saladin! Samo Allah zna kome će koga poslati i kada! Hvala Allahu na mojoj sretnoj porodici.”


Uz ovu dirljivu poruku, Mahira je podijelila i poklon koji je dobila od Saladina – nakit i cvijeće koje je dodatno upotpunilo njihovu prvu godišnjicu braka.

mahira-godisnjica-braka
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica