Balotelli pao na najniže grane pa otvorio dušu: Ne razumijem, nijedan klub nisam uništio

Balotelli pao na najniže grane pa otvorio dušu: Ne razumijem, nijedan klub nisam uništio

Nekada jedan od najboljih napadača Evrope i zvijezda Milana, Manchester Cityja, Intera i Liverpoola Mario Balotelli pao je na niske grane, a uskoro bi mogao zaigrati u trećoj ligi.

Balotelli (34) je danas slobodan igrač. Ljetos mu je istekao ugovor s turskim Adana Demirsporom, nakon čega nije uspio pronaći angažman, pa je trenutno slobodan na tržištu i može potpisati za bilo koga, ukoliko bude postojao interes.

Čini se da interesa manjka, što je čudno zbog velikana u kojima je igrao. Dok je bio na vrhuncu, Balotelli je nastupao za neke od najjačih timova svijeta poput Manchester Cityja, Intera, Milana ili Liverpoola. No, sada bi mogao zaigrati u trećem rangu španskog nogometa.

Kako prenose španski mediji, trećeligaš iz Španije Intercity ponudio je ugovor nekada sjajnom reprezentativcu Italije, a pregovori napreduju i u odmakloj su fazi. Uskoro bi moglo doći do sklapanja saradnje.

U međuvremenu, u razgovoru za DAZN Mario Balotelli je otvorio dušu kao nikad ranije i prvi put progovorio o tome da ga se bez ikakvog prava etiketira kao problem u ekipi zbog unikatnog temperamenta.

“Ne razumijem predrasude. Svađao sam se s nekim trenerima, ali svi se svađaju. Nikada nisam uništio nijednu svlačionicu. Danas se priča o dopingu, aferama s drogom, klađenjem… Uvijek sam se klonio tih stvari. Šta sam to ja ozbiljno učinio?”, pita se Balotelli u izjavi za DAZN.

Iako su mu 34 godine, Balotelli bi sigurno i u ovim trenucima mogao pomoći nekoj od jačih ekipa od Intercityja, pa je neobično da ne može pronaći bolji angažman. Posebno ubojit bio je u dresu reprezentacije Italije u kojoj je postigao 14 golova na 36 utakmica.

Tokom karijere osvojio je brojne trofeje, uključujući Ligu prvaka s Interom, Premier ligu s Manchester Cityjem, tri Serije A s Interom, kao i brojne druge trofeje. Bio je najbolji strijelac Evropskog prvenstva 2012. godine.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica