Diego Simeone direktan nakon derbija: Provokator mora da se kazni

Diego Simeone direktan nakon derbija: Provokator mora da se kazni
Soccer Football - LaLiga - Atletico Madrid v Real Madrid - Metropolitano, Madrid, Spain - September 29, 2024 Atletico Madrid coach Diego Simeone talks to the Atletico Madrid fans as play is stopped due to crowd trouble REUTERS/Ana Beltran

Veliki derbi Madrida između Atletica i Reala u okviru španske Primere završen je 1:1, a meč je obilježio i prekid u 70. minutu kada su navijači crveno-bijelih gađali golmana kraljevskog kluba Thibauta Courtoisa.

Belgijanac je svojevremeno branio boje Atletica, a tokom meča je imao komunikaciju s navijačima domaćeg kluba, koji mu očigledno nisu oprostili dolazak u Real.

Poslije vodećeg gola Madriđana bio je zasut predmetima sa tribine, a meč je zbog toga prekinut više od 10 minuta. Strasti su se smirile, a Atletico je u petom minutu nadoknade stigao do izjednačenja preko Correaje.

Svoje viđenje incidenta imao je i Diego Simeone, trener Atletica.

„Klub mora da kazni navijače koji su pravili incidente. Takvi ljudi nam ne trebaju. Međutim, nije krivica samo njihova. Oni su reagovali zbog nečega na terenu. Mislim da mora da bude sankcionisan i onaj koji ih je provocirao“, izjavio je Simeone.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE