Pjevačica rođena u muslimanskoj porodici, pa promijenila vjeru: “Hodža mi nije dozvolio da sahranim oca kako želim”

Pjevačica rođena u muslimanskoj porodici, pa promijenila vjeru: “Hodža mi nije dozvolio da sahranim oca kako želim”

Čuvena pjevačica Nada Topčagić iza sebe ima veliki broj hitova i veoma uspješnu karijeru. Uspeh koji je postigla nije došao preko noći, a njeni počeci naročito su bili teški.

Rođena 1953. godine u Modriči. Sa bakom, dvije sestre i bratom odrasla je u selu Tarevci nedaleko od rodnog grada, jer su roditelji u to vrijeme radili u Slavoniji. Jedan dio života je provela u Osijeku, gdje je pohađala osnovnu školu, ali se brzo vratila u BiH i u Modriči završila osnovnu i Srednju hemijsku školu.

Malo ko zna da Nada zapravo potiče iz muslimanske porodice, kao i da je tek kasnije promijenila vjeru.

“Meni tadašnji hodža nije dozvolio da sahranim oca kako ja želim, već pod njihovim uslovima i cijenama. To je tada za mene bilo neprihvatljivo, a kako sam čula, oni su imali dil sa kamenorezačkom radnjom. Ja i ne znam gdje je moj otac tačno sahranjen, orijentirala sam se ranije po četiri šljive, kojih danas više nema. Ime nikada nisam mijenjala, kada sam ja rođena, u selu su bile svega tri ili četiri Nade. Meni jesu roditelji bili muslimani, ali roditelje nisam mogla da biram, vjeru sam promijenila”, rekla je Nada jednom prilikom.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica