TEŠKO | Zukan Helez: “Najveća utvrda SDA su zatvori u Vojkovićima i u Zenici”

TEŠKO | Zukan Helez: “Najveća utvrda SDA su zatvori u Vojkovićima i u Zenici”

Na nedavnom političkom skupu uoči lokalnih izbora 2024. godine, koji će se održati 6. oktobra, ministar odbrane Bosne i Hercegovine i član Stranke demokratske partije (SDP) Zukan Helez izazvao je pažnju javnosti izjavom o članovima SDA stranke koji se nalaze iza rešetaka.

Helez je, obraćajući se prisutnima, istakao da su ovi zatvori zapravo “utvrde političke stranke SDA”, sugerirajući da članovi ove stranke se nalaze iza rešetaka. Ova izjava naišla je na brojne reakcije među prisutnima, ali i u širem društvu.

“I sad kada ja pitam gdje je najveća utvrda SDA u Bosni i Hercegovini, oni meni kažu Tešanj, Travnik, pa Cazin. Nije. U Vojkovićima u zatvoru i u zeničkom zatvoru. Tamo su najjači.” – izjavio je Zukan Helez,

Ovaj skup, koji je okupio brojne simpatizere i članove stranke, bio je prilika za Helezovu kritiku trenutnog stanja u društvu, ali i za promovisanje programa SDP pred nadolazeće izbore.

Podsjećamo iza rešetaka Državnog zatvora u Vojkovićima nalazi se Fadil Novalić bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine, koji je osuđen na četiri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja pri nabavci kineskih respiratora tokom pandemije COVID-19.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica