Uhapšeni u Sokocu: Sumnja se na planiranje napada na policijska vozila

Uhapšeni u Sokocu: Sumnja se na planiranje napada na policijska vozila

Policija je uhapsila A.T. i S.K. iz Sokoca, osumnjičene za planiranje oštećenja i podmetanja požara na vozilima policajaca. Njih dvojica uhapšena su u četvrtak zbog sumnje u krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, izvršeni su pretresi njihovih kuća, pomoćnih objekata i vozila, pri čemu je kod S.K. pronađeno vatreno oružje, uključujući pušku, okvir, dva vojnička noža, tromblonski nastavak i 24 metka različitog kalibra.

Policija sumnja da su osumnjičeni planirali podmetnuti požar na policijskim vozilima, čime su mogli ugroziti sigurnost policijskih službenika. U toku je kriminalistička obrada osumnjičenih, a preduzimaju se sve potrebne mjere i radnje pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo radi dokumentovanja predmeta.

Tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti protiv A.T. i S.K., dok će protiv S.K. biti podnesen i izvještaj o nedozvoljenoj proizvodnji i prometu oružja ili eksplozivnih materija.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica