Opasnosti odlaska iz Real Madrida i ključno pitanje: Je li Florentino Perez genije

Opasnosti odlaska iz Real Madrida i ključno pitanje: Je li Florentino Perez genije

Varanu su povrede pravile probleme i u Real Madridu, a agonija se nastavila i u Mančester junajtedu u koji je došao 2021. godine. Nisu samo povrede spriječile Varana da pruža dobre partije, u Junajtedu je bio mnogo lošiji nego u Realu, piše madridski “AS”.

I nije jedini primjer igrača koji “propadne” nakon odlaska iz Real Madrida. Na međunarodnoj sceni postoji nekoliko primjera koji jasno pokazuju da dobrovoljno napuštanje Real Madrida možda i nije dobra stvar za igrača, budući da se globalna dimenzija smanjuje, a često i kvaliteta igrača koji vas prate.

Real nikada nije želio zadržati fudbalera pod svaku cijenu, koliko god on bio važan, a nema boljeg primjera od Kristijana Ronalda (Cristiano), najboljeg strijelca u historiji kluba nakon što je postigao 450 golova u devet sezona.

Portugalac je zatražio odlazak 2018., dosta mu je sukoba s državom finansija i prijedloga Juventusa koji je Madrid velikodušno prihvatio – otišao je ostavivši 100 miliona u gotovini.

Iako je rušio rekorde, neumoljivo tresao mreže, osvajao trofeje, njegova post-realovska karijera nije bila ni približna onoj u Madridu – više nije osvajao Zlatnu loptu ni Ligu prvaka.

Isto je i s Karimom Benzemom. Prošlo ljeto je napustio Real i otišao u saudijski Al Itihad. Tamo je jedva zabio 13 golova prošle godine, pretrpio je brojne povrede i bio je u stalnom sukobu sa svojim klubom, čak i pod prijetnjom da se povremeno ne želi vratiti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica