Kasumović ‘izbačen’ iz filma koji je snimljen u aprilu, brišu se sve njegove scene

Kasumović ‘izbačen’ iz filma koji je snimljen u aprilu, brišu se sve njegove scene

Sve scene u filmu “Balkanika” u kojima glumi Moamer Kasumović bit će izbačene, rekao je jedan od režisera i producenata ovog filma Luka Mamuza.

Film Balkanika nastao je kao projekat prema istoimenoj seriji, a uz staru glumačku ekipu okupio je i brojne druge glumce iz BiH i regije kao što su Mirvad Kurić, Aleksandar Seksan, Damir Kustura i Moamer Kasumović.

Nakon što se saznalo da je Kasumović još 2021. godine osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom, ekipa filma “Balkanika” odlučila je da obriše sve scene u kojima igra Kasumović.

“Cijeli film smo snimili u aprilu, a sad smo samo dodatno snimili neke završne kadrove. Naša saradnja je završila. Ono u čemu mi imamo neke sreće je to da smo s Moamerom imali malo materijala. Dakle, on nije glumio neki lik kroz cijeli film, tako da smo trenutno u procesu razvoja snimanja dodatnog materijala da vidimo što ćemo napraviti s tim i da izbacimo te scene”, objasnio je Mamuza u intervjuu za Klix.

“Ne znam šta još da kažem. Šokiran sam. Možda bismo drugačije postupili, ali jednostavno smo toliko svojih sredstava, vremena, želje, snage i ljubavi uložili u film, tako da trenutno radimo na tome da izbacimo scene s Moamerom”, dodao je.

Inače, serija i film Balkanika prikazuju kako izgleda život u kriminalu, a radi se o projektu iza kojeg stoji ekipa iz Livna najpoznatija po uspješnom projektu Jure i Mate.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE