SAOPĆENJE ZA MEDIJE

Lokvine i Ričice žele biti dio bolje Zenice

Lokvine i Ričice žele biti dio bolje Zenice

„POKRET“ je sinoć u Lokvinama i Ričicama naišao na velik odziv i srdačan prijem mještana kojim se zahvaljujemo na dobrodošlici. 
„Zenica za 10“ program „POKRET-a“ kojim želimo i možemo našim sugrađanima donijeti prosperitet, u Lokvinama smo predstavili uz pomoć svjetlosti mobilnih telefona, obzirom da ni u ovom naselju nema javne rasvjete koja je Zeničanima godinama obećavana i koju kao i sve, očito prate malverzacije i afere.

„Od 35 kandidata za Gradsko vijeće samo sam ja ranije bio politički angažovan. Uključujući i budućeg gradonačelnika Adnana Šabanija znači, to su dva čovjeka sa političkim biografijama, tako da Zeničanima nudimo mlade, sposobne i obrazovane ljude koji znaju, mogu i hoće pravedniju i pošteniju Zenicu. Oslobođeni smo straha i Zenici slijede promjene, a za početak obećavam vam da ćemo za potrebe druženja i zabave mladih u Lokvinama, narednih dana donirati reflektore sa pripadajućom opremom“, pozdravljen aplauzima završio je svoj govor Alen Kapković, nositelj liste „POKRET-a“ za Gradsko vijeće Zenica.

Budući gradonačelnik Zenice Adnan Šabani, pozvao je stanovnike Lokvina da budu dio bolje Zenice.

„Obećavam vam da se nećemo svađati sa političkim neistomišljenicima i da ćemo raditi na pomirenju stanovnika Zenice koje je dosadašnja vlast koristila po sistemu: zavadi pa vladaj! Do gradonačelnika i gradskih službi imat će pravo dolaziti svi građani, a ne samo pojedinci kao do sada, što vi iz ovog Kočevskog sliva nažalost dobro znate kako funkcioniše. Besplatna obdaništa  za svu djecu, četiri miliona KM za sport, dispanzer za školsku i predškolsku djecu, podrška mladim ljudima u rješavanju stambenog pitanja, podrška natalitetu, zapošljavanje sposobnih a ne samo podobnih, olakšice za privrednike i investitore, a ne nameti i inspekcije… stvari su koje ćemo odmah u novembru početi da realizujemo“, poručio je Adnan Šabani. 
Gradonačelnik Šabani i kandidati „POKRET-a“ družili su se i sa stanovnicima Ričica, još jednog zapuštenog prigradskog naselja.

„Ovi domovi mjesnih zajednica nemaju svrhu sami po sebi. Opremit ćemo ih kvalitetnim mobilijarom, SMART TV uređajima, stonoteniskim stolovima, razglasima, društvenim igrama kao što su šah i druge, kako bi se ovdje okupljali građani svih generacija. To ćemo učiniti u svim mjesnim zajednicama gdje postoje društveni domovi. Moramo investirati u ljude, oni su nam najvažniji“, predstavljajući program „Zenica za 10“ u Ričicima je rekao Adnan Šabani, budući gradonačelnik Zenice. 
U „POKRET-u“ će od večeras, 25.09.2024. godine biti i stanovnici Mošćanice sa kojim se družitmo od 18 sati u društvenom domu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE