Hrvat, koji je vrijedio milione i doživio raspad karijere u Zrinjskom, sada je četvrtoligaš

Hrvat, koji je vrijedio milione i doživio raspad karijere u Zrinjskom, sada je četvrtoligaš

Nekada jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa i uzdanica splitskog Hajduka Andrija Balić u najboljim godinama potpisao je za italijanskog četvrtoligaša Chieti.


Balić (27) prije samo godinu dana stigao je u Zrinjski kao jedno od najvećih pojačanja posljednjih godina. Rođeni Splićanin, koji je nekada vrijedio milione, pokušao je spasiti karijeru u Mostaru, nakon što je Zrinjski prvi put izborio plasman u grupnu fazu evropskih takmičenja.

No, Balić je Pod Bijelim Brijegom doživio potpuni raspad karijere. Uprkos svim očekivanjima, odigrao je samo četiri utakmice za Zrinjski i samo jednu u Wwin ligi Bosne i Hercegovine. Tokom zime prešao je u slovački Vion Zlate Moravce, tamošnjeg drugoligaša, ali ni tu se nije zadržao više od nekoliko mjeseci.

Sada će krenuti od najnižeg ranga u svojoj karijeri. U najboljim godinama ovaj veznjak igrat će četvrti rang italijanskog nogometa, pošto je s 27 godina potpisao za Chietti u Seriji D.

“Uz uspješnu prošlost u velikim evropskim klubovima, Andrija Balić se pridružio našoj ekipi sa ciljem unošenja kvalitete i vizije u igru. Andrija se tokom kariejre pokazao kao referentna tačka na tehničkom i taktičkom nivou”, naveli su iz Chietija.

Ovaj nekada vrhunski talent Hajduka vrijedio je 3,5 miliona eura na vrhuncu karijere, a Splićani su ga za tri miliona eura prodali Udineseu. Osim Udinesea, igrao je u Italiji za Perugiju, nizozemsku Fortunu Sittard, kao i nekoliko slovačkih klubova, prije dolaska u Zrinjski prošlog ljeta.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica