SAOPĆENJE ZA MEDIJE

Gornja Gračanica u „POKRETu“ želi promjene

Gornja Gračanica u „POKRETu“ želi promjene

Predizborni skup političke organizacije „POKRET“  u Gornjoj Gračanici započeo je učenjem fatihe tragično stradalom Sejadu Šabanoviću, srodniku našeg kandidata za Gradsko vijeće Ajdina Šabanovića. Veliki broj stanovnika Gornje Gračanice nezadovoljnih odnosom Gradske uprave i odlazečeg gradonačelnika prema ovoj mjesnoj zajednici, pozdravio je kandidate „POKRET-a“ koji su se predstavili programom „Zenica za 10“. 
„Nismo došli da vam obećavamo nešto što ne možemo ispuniti. Želimo raditi i graditi bolju Zenicu za sve ljude, a ne samo podobne. Da vratimo dostojanstvo u Zenicu i zaustavimo svakodnevne uvrede i svađe ne trebaju nam nikakvi novci nego vaša podrška 6. oktobra“, u pozdravnom govoru rekao je Alen Kapković, nositelj liste POKRET-a za Gradsko vijeće Zenica.

Kandidati za Gradsko vijeće Zenica, Nisvet Hukić, Sabina Čolić, Šemso Ormanović i Majda Fetahagić predstavili su se programima i vlastitim planovima za stvaranje boljih uslova za život građana Zenice.

„Ovih dana svjedoci smo raznih neprimjerenih govora i pisanja po društvenim mrežama od strane pojedinaca koji nisu vrijedni da vode Zenicu. Naša kampanja i naš budući rad neće se zasnivati na uvredama drugih i drugačijih nego na ispravnim djelima, konkretnim aktivnostima i stvaranju pozitivnog međuljudskog okruženja. Dosta nam je svađa kojima svjedočimo osam godina. Nema grada ili općine, pa i političke opcije sa kojim nas nije zavadio. Tjera investitore, zloupotrebama inspekcija i uvedenim nametima guši privrednike. Otvaranje novih radnih mjesta kroz maksimnalne olakšice i subvencije, podrška sportu, besplatna obdaništa i ulaganja u mlade kroz podršku rješavanju stambenog pitanja mladim, stvari koje su realne i koje ćemo odmah nakon izbora provoditi. Zenica nema vremena za gubljenje jer danas u gradu imamo više slovenskih nego domaćih tablica“, burno pozdravljen između ostalog poručio je stanovnicima Gornje Gračanice Adnan Šabani, budući gradonačelnik Zenice.

„POKRET“ će danas, 24.09.2024. godine organizovati druženje sa stanovnicima Ričica u 17,30 sati i Lokvina u 19 sati.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica