SAOPĆENJE ZA MEDIJE

NES ZENICA: Obavijest o isključenju iz članstva

NES ZENICA: Obavijest o isključenju iz članstva

GO NES Zenica ovim putem obavještava javnost da je zbog nepricipijelnog i štetnog ponašanja, pokrenula postupak isključenja iz stranke člana Mufida Đulana (redni broj 24). Organi stranke će ga u narednom periodu u demokratskoj proceduri isključiti iz članstva. Gospodin Mufid je svojim ponašanjem pokušao ucjenjivati stranku i njene članove.

Ovu informaciju dijelimo sa građanima Zenice jer želimo da svima bude jasno da GO NES Zenica ne želi tolerisati bilo kakva neprincipijelna ponašanja svojih članova, bez obzira da li su na listi ili ne. Naš uzor je gospodin Nermin Ogrešević, predsjednik NES BiH, koji je odbio stotine fotelja u Vladi Federacije i javnim preduzećima, ne želeći da izda Bosnu i Hercegovinu. Mi u GO NES Zenica smo se okupili da promijenimo način razmišljanja na političkoj sceni.

Na kraju, naglašavamo kako ne želimo voditi nikakvu medijsku kampanju prema ostalim političkim opcijama, kao ni premagospodinu Mufidu. Još manje želimo optuživati ikoga. Naše oglašavanje će kao i do sada ostati u vidu službenih saopštenja. Ali ako gospodin Mufid ima veze sa bilo kojom drugom političkom strankom, GO NES Zenica se od toga ograđuje, te poručuje kako će istrajati na ideji i ciljevima koji su postavljeni. 

Pozivamo građane Zenice da broj 24 ne smatraju dijelom liste NES Zenica, te da mu ne daju podršku.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE