Saopćenje za medije

“POKRET”: Prioritet su besplatni i modernizovani vrtići sa zadovoljnom djecom, roditeljima i uposlenicima

“POKRET”: Prioritet su besplatni i modernizovani vrtići sa zadovoljnom djecom, roditeljima i uposlenicima

Omogućiti besplatan boravak djece u vrtićima, ustanovama za predškolski odgoj i obrazovanje u vlasništvu Grada Zenica i značajno sufinansiranje boravka djece u ustanovama iste namjene u privatnom vlasništvu, jedan je od prioritetnih ciljeva programa “Zenica za 10” političke organizacije “POKRET”.  Osim što će biti besplatna, zenička obdaništa će biti prilagođena današnjem vremenu, što znači  modernizaciju. Između ostalog, zbog izražene potrebe, a za što Gradska vlast sa odlazećim gradonačelnikom Kasumovićem nije imala razumijevanja, interventno će se osigurati bolji uslovi za rad i veće plate za uposlene u Javnoj ustanovi za predškoslki odgoj i obrazovanje, što će dovesti do otvaranja novih kapaciteta i prijema najmanje 200 malih Zeničana u njima prilagođene ustanove.

“Ponižavajuće za građane Zenice, mlade ljude je da su nam vrtići u ovakvom stanju i da se prema zahtjevima roditelja i uposlenika osnivač i prvi čovjek grada ponaša tako što ih ignoriše i omalovažava. Zenica nije to zaslužila kao 4. Grad, i grad koji je dao velike žrtve u odbrambeno – oslobodilačkom ratu, gdje su mnogi mališani djeca ili unučad  patriota ove zemlje. Naš je grad zapušten u svim sferama osim u korupciji i nepotizmu, što ćemo promijeniti do kraja 2024. godine”, kaže Adnan Šabani, budući gradonačelnik Zenice.

Osim besplatnih vrtića, “POKRET” u svom programu planira znatno veća poticijna sredstva za povećanja nataliteta – 1. dijete – 1.000,00 KM, 2. dijete – 2.000,00 KM i 3. dijete – 5.000,00 KM. Osigurat ćemo i sredstva i pružiti finansijsku podršku prilikom sklapanja braka.

“POKRET” je i ovaj dio svoga programa “Zenica za 10” dokumentovao video prilogom kojeg dijelimo sa građanima od kojih očekujemo da nas podrže ali i kritikuju na putu zajedničkog stvaranja ljepše i pravednije Zenice.

Budi dio promjene
Budi dio bolje Zenice
Budi u Pokretu 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE