U Sarajevu oduzete cigarete i sitno rezani duhan u vrijednosti oko 23.600 KM

U Sarajevu oduzete cigarete i sitno rezani duhan u vrijednosti oko 23.600 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine uz asistenciju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Policijska uprava Novi Grad, proveli su operativnu aktivnost kodnog naziva “Autopijaca” u Sarajevu, u okviru koje su oduzete cigarete i sitno rezani duhan u vrijednosti oko 23.600 KM.

U toku vršenja provjere prometovanja akciznih proizvoda na području Autopijace “Stup” u Sarajevu zatečeno je sedam osoba koje na improviziranim štandovima vrše prometovanje akciznih proizvoda, navodi se u saopćenju UIO BiH.

“Riječ je o cigaretama i sitno rezanom duhanu koji nisu obilježeni akciznim markicama UIO kako je to propisano članom 25. Zakona o akcizama BiH. Tom prilikom oduzeto je 92,6 kilograma sitno rezanog duhana, 815 paklica ručno motanih cigareta i 90 paklica raznih cigareta, ukupne tržišne vrijednosti oko 23.600,00 KM”, saopćeno je.

obzirom na to da se radi o akciznim proizvodima koji nisu obilježeni akciznim markicama UIO, cigarete i duhan su  privremeno oduzeti od osoba kod kojih je roba pronađena uz izdavanje potrebne dokumentacije. Protiv njih će, navode iz UIO BiH, biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje shodno važećim zakonskim propisima.

“Pozivamo sve građane da na otvorenu liniju Uprave broj 080 02 06 07 prijavite svaki oblik nelegalne trgovine, porezne ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni”, poručuju iz UIO BiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica