PREDSTAVLJAMO - POLITIČKI MARKETING

Nusret Hadžikadunić, Anita Palalić, Adnan Šarić i Amna Skopljak – kandidati NES-a za GV Zenica

Nusret Hadžikadunić, Anita Palalić, Adnan Šarić i Amna Skopljak – kandidati NES-a za GV Zenica

5. Nusret Hadžikadunić, diplomirani pravnik, prije rata rukovodilac u nekoliko preduzeća u Doboju. Penzionisan na najvišim dužnostima u Oružanim snagama BiH. Od rata živi u Zenici.Volonterski pomaže kolegama u pravnim poslovima i aktivno učestvuje u svim društvenim događanjima u Zenici i šire. “Svi odlučujete o boljem sutra,sa Narodnim evropskim savezom,bolje sutra je osigurano“.

6. Anita Palalić, rođena u Zenici. Po zanimanju profesorica razredne nastave. U svom dugogodišnjem radu sa djecom je istrajna, odgovorna, marljiva… Anitina poruka Zeničanima: „Budimo MARLJIVI-obavljajmo svoj POSAO IZ LJUBAVI i  neka sva naša djelovanja budu ISTINSKI LJUDSKA.“

7. Adnan Šarić, rođen i živi u Zenici.Po zanimanju vozač. Otac dvoje djece. Ponosni učesnik Oslobodilačkog rata a poslije rata služio kao podoficir u Vojsci Federacije BiH. Višegodišnji dobrovoljni davalac krvi. Čovjek velikog srca koji se isključivo svojim radom bori za život u svojoj domovini. Njegova poruka je „Radom i dijalogom o svim poteškoćama učinimo svoju Zenicu najljepšim mjestom za život na svijetu“.

9. Amna Skopljak, ekonomski tehničar, radi u privatnoj kompaniji u Zenici. Omiljen član i pokretač pozitivnih procesa u svakoj kompaniji. Njena poruka: „Omladina će živjeti u BiH uz dostojanstvenu platu, više prilika i mjesta za odmor i zabavu.“

Narodni evropski savez grada Zenica zalagat će se da Zenica i Zeničani imaju domaćina i adresu za svaku poteškoću, a to je Gradsko vijeće. Problema u gradu je mnogo: nedostatak Prostornog plana; neuslovne specijalističke i ambulante porodične medicine; problem kanalizacije i odvodnje oborinskih voda; zaraslo korito rijeke Bosne i pritoka; problemi sa daljinskim grijanjem; nedostatak servisa za privrednike u sastavu gradske uprave; nedostatak službe za koordinaciju rada kućnih savjeta; nerad gradskih mjesnih zajednica; problem gradskog saobraćaja i mnogo, mnogo drugih.

Neka težišna pitanja u našem budućem radu: nametanje međunarodnim insvestitorima i olakšanje njihovog djelovanja smanjenjem administrativnih zahtjeva; ekologija, čišćenje i održavanje vodotoka na prostoru grada; rješenje problema gradskog saobraćaja i parkiranja; rješavanje problema pasa lutalica, glodara i insekata; investiranje u turizam; finansiranje sporta i stvaranje barem jednog kluba sa vrhunskim rezultatima; sistemska podrška stanogradnji za mlade; uređenje staničnog i centralnog graskog trga; podrška proizvodnji hrane- poljoprivrednicima i stočarima; sistemska podrška obnovi fasada na zgradama; trajno rješenje smještaja gradske biblioteke; organizacija servisa za hitne dnevne popravke na gradskoj infrastrukturi (parkovi, igrališta, rasvjeta…)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica