Dževad ogorčen na rođaka iz Austrije: “30 godina mi kafu nije platio pa mi kaznu od 140 eura poslao”

Dževad ogorčen na rođaka iz Austrije: “30 godina mi kafu nije platio pa mi kaznu od 140 eura poslao”

Dževad iz Bosanske Krupe snimio je zanimljiv video koji je za rekordno kratko vrijeme prikupio veliki broj pregleda, a tiče se porodičnih odnosa između njega i njegovog tečića koji već 30 godina živi i radi u Austriji.

Kako Dževad tvrdi, njegov rođak Esmir mu nikada u životu nije platio kafu, niti mu je poslao 1 euro za njega ili njegovo dijete, ali kada je morao da pošalje saobraćajnu kartu koju je Esmir napravio u Austriji, sjetio se svog rođaka Dževada i poslao ga na njegova vrata.

– I jednog dana mi pozove poštar, koverat iz Austrije. Poklon od rođaka, a zamislite kako je. Saobraćajna kazna. Mali prešao preko šina, snimila ga kamera i da ne ode zabrana, žig roađku poklon nakon 39 godina, novčanom kaznom od 140 eura. Imam dokaze za to, priča.

Moj rođak me se sjetio kada je morao poslati kaznu. Zamislite to. Kad treba da se pošalje kazna, onda imam novac. Kako bi izbjegao zabranu, kaže da se nije nadao da će ona ikada doći u Bosnu. Kakva je to ljubav? Onda se sjetio svog rođaka. Kaže da se nadao da kazna nikada neće doći. To je Bosna, samo da je on.

I kaže mi, kao da se sjetio da ne dobije zabranu, on putuje na posao, a ja nikad ne moram prelaziti granicu da me ne čeka gore. I dalje kaže izvini, platit ću. To smo mi, zapravo oni. Gospodaru, sram te bilo. Umjesto da vas ja pošaljem iz Bosne, vi kontrirate. I dalje me zove telefonom i pita zašto sam ga blokirao” – rekao je Dževad.

Video je izazvao lavinu komentara na TikToku.

Pogledajte video: https://vm.tiktok.com/ZMhYG3jCf

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica