Feđa Isović: Otkazat ćemo potpuno produkciju serije u kojoj je Kasumović tumačio glavnu ulogu

Feđa Isović: Otkazat ćemo potpuno produkciju serije u kojoj je Kasumović tumačio glavnu ulogu

Bh. scenarist Feđa Isović za Klix.ba komentarisao je slučaj Moamera Kasumovića, te je otkrio da će produkcija nove serije u kojoj je trebao tumačiti glavnu ulogu biti otkazana.
Isović je godinama sarađivao s Kasumovićem na seriji “Lud, zbunjen, normalan”, a prošle godine je najavljeno da će upravo Moamer biti protagonist njegove nove serije koja nosi naziv “Halo taxi”.
“Nemam šta puno reći, pročitao sam u medijima kao i većina. Šokiran sam kao i većina. Nemam neki poseban komentar izuzev toga da sam potpuno šokiran i zatečen”, kazao nam je na početku Isović.

Uzevši u obzir da je Moamer trebao tumačiti glavnu ulogu u seriji “Halo taxi”, nakon što je vijest o bludničenju glumca nad maloljetnikom dospjela u javnost, Isović kaže da je donesena odluka da se produkcija u potpunosti prekine.

“Ja sam u međuvremenu radio i pilot epizodu novu serije u kojoj je on imao značajnu ulogu. Mi ćemo naravno otkazati produkciju serije, tako da ćemo raditi vjerovatno ponovno snimanje s drugim glumcima. Otkazat ćemo trenutno montažu serije”, otkrio je.

Priznao je da mu je trebalo vremena da procesuira informacije: “Još uvijek pokušavam da procesuiram to u svojoj glavi. Potpuno sam šokiran i zatečen, on je posljednja osoba od koje bih očekivao da će se naći u centru jedne ovako dramatične i grozne stvari”.

Uzevši u obzir da glumac u posljednje vrijeme boravi u rodnom gradu, kazao je kako nije znao razloge njegovog odlaska iz Sarajeva.

“Nisam s njim komunicirao, donedavno nisam ni znao da je u Bijelom Polju. Tad smo ga kontaktirali, to je bio jedan dan snimanja, nismo se privatno taj dan družili, nego smo radili. Nisam imao nikakve informacije zašto je tamo, a i nije mi bilo čudno što je u rodnom gradu”, pojasnio je.

Podsjetimo, slučaj se dogodio 2021. godine, a nakon toga je uslijedila prijava i sudski proces koji je rezultirao presudom u kojoj je Kasumović dobio godinu dana zatvora.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE