Kanada: Za vrijeme džume ranjene tri osobe u napadu nožem u džamiji

Kanada: Za vrijeme džume ranjene tri osobe u napadu nožem u džamiji

Tokom popodnevne molitve u petak u džamiji u Montrealu u Kanadi tri osobe su ranjene dok su pokušavale da razoružaju muškarca koji je držao nož.

Portparol policije Chateauguaya rekao je novinarima da su žrtve zadobile lakše povrede, iako je jedna prebačena u bolnicu, javlja Anadolija.

Ranjeni, u 50-im godinama, osumnjičenog su uspjeli obuzdati do dolaska policije.

Oko 100 muškaraca, žena i djece nalazilo se u Kulturnom centru Musulman u Chateauguayu u predgrađu Montreala, a administrator Richid Amane je rekao da se muškarac ponašao sumnjivo nakon što je ušao u džamiju, prenosi CTV News.

Nekoliko muškaraca je pristupilo osumnjičenom i zadobilo posjekotine po rukama, a jedan po tijelu.

Nacionalni savjet kanadskih muslimana (NCCM), najveća neprofitna muslimanska organizacija u Kanadi, zatražila je od zajednice da sačeka više činjenica prije donošenja zaključaka.

– U kontaktu smo s lokalnim centrom i pružićemo više informacija kada budu dostupne. U ovom trenutku nemamo informacije o motivu incidenta i ohrabrujemo našu zajednicu da ne spekuliše dok se istraga nastavlja – navodi se u objavi NCCM-a na društvenoj mreži X.

Osumnjičeni (24) je uhapšen na licu mjesta. Policija je saopćila da ga istražitelji ispituju, te da će vjerovatno biti optužen i pojaviti se pred sudom u subotu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica